Zeelucht

Jacqueline van der Bent column blog LEUK!070 online magazine Den Haag L

“Ik stapte gisteravond uit mijn hotel op het Buitenhof, en je zal het niet geloven, maar ik rook de zee!”
 Een man van middelbare leeftijd in korte broek stapt op de eerste warme dag van dit jaar de winkel binnen.

“Ja, als de wind landinwaarts komt dan mag heel Den Haag genieten van deze heerlijke geur”, beaam ik. 
Hij komt zelf uit een klein dorpje in Brabant, vertelt hij mij. “Dit is voor ons echt vakantiegevoel”, roept zijn vrouw. En als strandliefhebber kan ik me dat helemaal voorstellen.

Ingewikkeld

Ik vraag ze wat ze naar Den Haag brengt. “Onze dochter woont hier. We zoeken haar regelmatig op en passen dan op onze kleinzoon van twee jaar oud”. Het blijkt een lastig verhaal. Ze woont alleen met haar kind. Vader is niet in de picture. En voor deze twee ouders is dit een onverteerbare situatie.

“Maar het strand maakt zoveel goed. Of je nu in een brandend zonnetje ligt of uit je hemd waait met windkracht 10, het maakt niks uit. Op het strand vergeet je alles.”

Verlangen

Jacqueline van der Bent column blog LEUK!070 online magazine Den Haag Daarom!070  13sWe praten over de mooie plekjes van de stad en komen al snel tot de conclusie dat het Zuiderstrand toch echt het fijnste plekje aan de kust is. De rust, het duingebied. Welke andere stad in Nederland kan zoiets moois bieden aan haar bewoners en bezoekers? Bijzonder is het niet alleen voor deze vriendelijke mensen.

“Wij doen niets liever dan met onze kinderen op een mooie zomeravond na werk naar het strand rijden en samen barbecueën”, vertel ik ze. Niet alleen vakantiegevoel in eigen land, maar gewoon in eigen stad. 
En dat is iets wat deze mensen in hun verder geliefde Brabant niet zo ervaren helaas.


Op adem komen

“Dat maakt Den Haag zo apart. Aan de ene kant het stadse leven. Met al het moois maar natuurlijk ook de sores van de dag waar men doorheen moet. En dan is er de rust van de zee. De uitgestrekte stranden. Een plek waar iedereen heen kan gaan voor blijdschap en voor bezinning” zegt de man.

En dat lijkt precies hetgeen te zijn dat hun dochter en kleinkind zo hard nodig hebben.

Jammer maar helaas

De man loopt alvast naar buiten. Ik zie hem voorzichtig met zijn neus in de lucht snuffelen. Hopend op een vleugje zeelucht. Hij ziet dat ik hem doorheb en staat voor het raam. “Vandaag niet!” lacht hij. “De wind staat verkeerd”. Ik kijk naar zijn vrouw. “Ik hoop voor uw dochter en kleinkind dat de wind snel de goede kant op waait.”

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Jacqueline dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Jacqueline van der Bent column blog LEUK!070 online magazine Den HaagJacqueline van der Bent – ondernemer en moeder – Jacqueline is eigenaar van interieurwinkel Couqou op het Noodeinde waar zij handgemaakte meubels van haar man Niek verkoopt. Daar ontmoet dagelijks bijzondere mensen met een inspirerend verhaal die zij in haar columns deelt. – Website: www.couqou.com

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter