Olifant in de kamer; geschreven plaatjes

Kunstenares Marilou Klapwijk geeft haar enthousiaste visie op kunst en galeries in Den Haag en omstreken L3

Er staat een door het zonlicht verbleekte roze bord op de vlonder. Op de witte plastic stoel plakt iets roze. De verpakking van een ijsje wappert zojuist weg. De wind steekt op en de golven worden hoger. Iedereen lijkt te vertrekken. Het is ook etenstijd.

Een warme dag

In een gang, met witte en gele tegeltjes, staat een kleine tv op een tafel. Het tafeltje wiebelt een beetje door de draaiende ventilator op de tv. We kijken naar een lange strook asfalt, met bewegende puntjes. Het lijkt een warme dag. We juichen heel voorzichtig.

Niet (on)gelukkig

We lopen een berg op. Er rijdt een blauwe Volvo langs.
Er zit een beer achter het stuur. Hij gaat T-shirts kopen.
Hij lijkt er niet gelukkig of ongelukkig om.
Hij heeft een heel neutrale uitdrukking op zijn gezicht.

Hij keek er naar

Kunstenares Marilou Klapwijk geeft haar enthousiaste visie op kunst en galeries in Den Haag en omstreken 13SEen man met een wit overhemd staat gebogen over de voorkant van zijn auto. Er rust een hand in zijn zij. Met de ander leunt hij voorover tegen de openstaande klep. Zijn haar wappert soms van een langsrijdende auto.
Hij lijkt geen haast te hebben.

Het licht tintelt

Kleine golfjes klotsen tegen de rand van een zwembad. De blauwe tegeltjes schuren een beetje. Er is weinig verschil tussen de temperatuur van het water en de buitenlucht. De topjes van de golven weerkaatsen de laaghangende zon. Het wiebelt. Ik zie niks.

Kruispunt

Een jongen met een jogginsbroek. Een man op de fiets. Een meisje in een auto. Twee dames met tasjes en wiegende heupen. Een jongen met een zonnebril. Het regent. Ze stoppen allemaal. En hebben geen idee wie er voorrang heeft. Ik kijk terug naar het beeldscherm. Een verticaal streepje knippert. Dat was het.

Als er een olifant aan de rand van de rivier stond.
Was in ieder geval iemand de rand van de rivier opgevallen.


Ik heb mijn website ge-update.
Ga naar marilouklapwijk.nl voor meer plaatjes.

Vond jij deze column ook leuk? Laat Marilou dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs – Alvast bedankt!

Marilou Klapwijk kunstenares Den HaagMarilou Klapwijk, kunstenaresse – ‘Inspiratie is als een stoeptegel. Je struikelt er soms over.’ Als kunstenaar leeft Marilou hardop. Ze relativeert alledaagse mislukkingen en onhandigheden met wat zwarte humor. Resulterend voor het publiek in beeldend werk en presentaties maar, ook in tekst. – Website: http://marilouklapwijk.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter