De Haagse winterslaap is voorbij

Column Haagse party scene - uitgaan - dance - techno - Ferdinand Stello Lnw

Den Haag ontwaakt uit een korte winterslaap. Met de start van de zomer verplaatst het dansende publiek zich van de loodsen op de Binckhorst en de kelders in het centrum naar de duinen. De strandtenten zijn weer geopend! Bekende uitschieters op het Zwarte Pad zijn Whoosah, Indigo en De Karavaan die elk jaar het seizoen inluiden met een feestje.

Nieuwe wind bij de Whoosah

Bij de Whoosah waait er en nieuwe wind in de vorm van Gino van Dam, de nieuwe programmeur. Een goede reden om zelf een kijkje te gaan nemen op het openingsfeest. Rond 21.00 uur stond er al een kleine rij op het frisse zwarte pad, terwijl de muziek al op de achtergrond hoorbaar was.

Vanavond JEANS (Gino van Dam) b2b Woody, pioneer I-F en Rush Hour labelbaas Antal. Er zijn altijd hoge verwachtingen. Het is niet voor niets dat deze openingsfeestjes altijd druk worden bezocht, want oh zo vaak hoor je: “je had er bij moeten zijn!”.

Het zwarte goud

En vanavond staan ze er, JEANS en Woody bijten het spits af met lekkere house, dikke synths en acid erin. Met een biertje in mijn hand geniet ik van elke track die de heren draaien.

Vinyl maakt zijn opmars, maar voor sommigen is het zwarte goud nooit weggeweest! I-F, de man danst, zingt en geniet nog meer van zijn platen dan wie dan ook, dit terwijl hij lekker draait. Disco, italo en acid komen uit de speakers en de sfeer hangt er goed in.

Jong geniet van oud

Het is opvallend hoe ook de jongere garde van de Whoosah dit allemaal erg kan waarderen. Het blijft fascinerend om te zien hoe 20-jarige meisjes en jongens de platen van I-F – die zijn eerste platen produceerde toen ze nog niet eens geboren waren – als warme broodjes verslonden.

Antal, de man achter het Amsterdamse label en aan de Spuistraat zittende platenzaak Rush Hour, rockte de Whoosah nog even aan alle kanten tot in de late uurtjes.

Lokale en internationale namen

Deze zomer gaan er nog mooie dingen gebeuren in Den Haag. Whoosah en Naturel komen zoals gewoonlijk met grote internationale namen (bijvoorbeeld de Spaans-Zweedse combinatie Talaboman). Afgewisseld met hun eigen residents en enkele Haagse organisaties zoals Deep Sea Discotheque, die op hun beurt weer de Duitse Gerd Janson (Running Back) hebben uitgenodigd.

En vergeet ook niet het hippe disco-walhalla Indigo en aan het zuiderstrand liggende intieme The Fat Mermaid!

Volgende keer meer over het dansen achter de duinen. Ik heb er zin in!

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Ferdinand dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Ferdinand Stello - Column Haagse party scene - uitgaan - dance - techno Ferdinand Stello, Co-owner Transparant – Ferdinand is elektronische muziekliefhebber en organisator van underground dansfeestjes in Den Haag. Fer weet precies waar je moet zijn voor de vetste beats, wijst je de weg en doet verslag. – Facebook: Transparant

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter