Sanne’s geluksmomentje: Geluk na een ongeluk

Geluk en geluksmomentjes Den Haag online magazine LEUK!070

Doorgaans ben ik al behoorlijk bewust van het feit dat geluk in kleine dingen kan zitten. Sinds mijn vriend nu bijna 3 maanden geleden een ernstig ongeluk heeft gehad, zit ik heel erg in die mindset.

Eén grote rollercoaster

Van afscheid moeten nemen en de artsen die je zeggen dat het geen 24 uur meer kan duren naar een prachtig revalidatie-traject. Deze weg naar vandaag is één grote rollercoaster met prognoses over ernstig lichamelijk en hersenletsel. Juist dan kan mijn geluk niet op als het tegendeel aan de orde is.

Mijn wereld staat op zijn kop

Begrijp mij niet verkeerd. Het verdriet, de onmacht en de energie die het vreet. Niemand wil dit, niemand bereid zich hierop voor en niemand heeft een handleiding om hier goed doorheen te komen. Mijn wereld staat op zijn kop en toch sta ik elke ochtend positief op.

Zo dankbaar ben ik dat hij nog leeft. Langzaam zie ik hem ook terugkomen en dat was eigenlijk zo goed als uitgesloten.

Na de periode in coma kon hij niet praten, slikken en lopen. Zijn geheugen was net een vergiet waarvan iemand de gaten naar elkaar toe open had getrokken.

Kikkertje in mijn hart

Mijn eerste geluksmoment – zo’n kikkertje in je hart –  was bij de eerste keer van het openen van zijn ogen. Daarna het knijpen in mijn hand. Wat stond ik daar aan zijn bed op de IC te brullen van vreugde.

Later heb ik dat gevoel vaak gehad. Soms dagelijks. En dan het moment dat ik aan kwam en hij een saucijzenbroodje zat te eten! Fan-tas-tisch!

Van rolstoel naar rollator

Vandaag had hij opeens geen rolstoel meer, maar liep hij met de fysio heel voorzichtig achter een rollator door de gang. Ik ben blij! Het lijkt nog een beetje een waggelend eendenjong, maar ook dat is het begin van een nieuw leven. Zo zie ik dit ook.

Het is bizar hoe je geluk bij een ongeluk kan ervaren.


Sanne Veenhuijzen

Dit ‘Geluksmomentje!070’ is geschreven door gastcolumnist Sanne Veenhuijzen. Zij gaat binnenkort de column ‘Nieuw in 070! verzorgen.


Vind jij deze column ook leuk?  Laat Sanne dat dan weten door deze column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs! – Alvast bedankt!

Ook jouw gelukstmomentje delen?  Dat kan als gastcolumnist. Stuur jouw ‘Geluksmomentje!070’ naar: redactie@leuk070.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.