Kickuh workout

Fit en Gezond Den Haag Tamar Klijsen personaltrainer column LEUK!070 online magazine L

Schoppen en slaan. Al je agressie eruit. Tot je knokkels en ellebogen open liggen. Tot je je ledematen niet meer voelt en misselijk en duizelig bent.

Ontladen

Dat is KickFun/KickIt/KickFit. Overal heet het anders, maar het komt op hetzelfde neer. KickFun is volledig ontladen. Het is de mooiste en meest effectieve workout die er is. Zo hard als je kan slaan en trappen tegen een kickbag; een stootkussen dat alles kan hebben. Kickboksen, maar dan zonder een ander pijn te doen. En zonder dat een ander voor jou het tempo bepaalt. Tot het gaatje gaan kan, maar hoeft natuurlijk niet.

Waar het ooit begon

Fit en Gezond Den Haag Tamar Klijsen personaltrainer column gezond en fit LEUK!070 online magazine 13S1Ik ontdekte deze workout bij Sportcentrum Jack Slagman. Nergens kon je zo goed KickFunnen als daar. Zes lessen per week. Zelfs twee uur achter elkaar. Er waren namelijk nog wel meer sporters die dat beuken op een kussen machtig mooi vonden.

Na een jaar zelf intensief sporten, werd ik gevraagd of ik les wilde geven. Ik was op dat moment in opleiding tot aerobic-instructrice. Danspasjes dus. Maar Kickfun was de eerste les die ik mocht geven. Juist deze les. Ik straalde blijkbaar agressie uit…

Pauze

Groot verdriet toen dit drie jaar later met het sluiten van de sportschool tot een einde kwam. Zeker omdat op andere sportscholen in de buurt deze les niet werd aangeboden. Ik heb het dus even zonder moeten stellen. Tot na lang zeuren bij Njoy Fitness in Bezuidenhout deze les werd geïntroduceerd. En ik even later ook in Scheveningen bij InTension KickIT op het rooster ontdekte.

Herstart

Ik pik de lessen mee waar ik kan. Ik kan me weer uitleven. Zowel als deelnemer als ook weer regelmatig als instructrice. Mijn kracht en conditie vliegen weer omhoog. Ik wist niet dat ik en mijn lijf deze workout zo hadden gemist. Intens gelukkig dat het weer kan.

Waar?

Fit en Gezond Den Haag Tamar Klijsen personaltrainer column gezond en fit LEUK!070 online magazine 13S2Kick It InTension: woensdag 20:15 uur, donderdag 19:00 uur en zaterdag 10:30 uur.
Kick Fun Njoy Fitness: dinsdag 18:00 uur, woensdag 10:00 uur, zaterdag 11:00 uur.
Kick Fit Westvliet: dinsdag 19:00 uur en zaterdag 11:15 uur.

The real deal

Wil je je wel graag op anderen uitleven? Dan zijn er natuurlijk ook clubs waar je echt kunt leren boksen en kickboksen. Bij Hit & Health in Mariahoeve zijn er de hele week kickbokslessen, maar ook MMA en Taekwondo. Haagse Directe geeft bokslessen (alleen stoten, niet trappen).

Afscheid

En zoals je wel eens afscheid moet nemen van een sportles, doe ik dat nu voorlopig ook van LEUK!070. Ik heb sinds een paar maanden een fulltime baan en geef daarnaast nog verschillende sporturen en dat is nog maar lastig te combineren met schrijven. Maar wie weet pak ik de pen op den duur vanzelf weer op, omdat ik niet zonder kan.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Tamar dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Tamar Klijsen, sportinstructrice en foodlover Column LEUK!070 online magazine Den HaagTamar Klijsen, sportinstructrice en foodlover – Sportvrouw Tamar geeft groepslessen en is personal trainer. In haar vrije tijd eet ze het liefst gezonde creaties (en brownies) thuis en bij de leukste tentjes van 070. Ze kent de beste sportscholen en de lekkerste gezonde adresjes en deelt die met jou. – Website: n.v.t.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter