Peuter-judo in 070!

Op pad met Kids en leuke dingen doen Den Haag -Kids!070 - Online magazine LEUK!070 L

Een tijdje geleden zat ik op Facebook een beetje rond te kijken en zag daar iemand die ‘gratis’ een judoles weggaf voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Gezien mijn zoontje en ik zelf al druk van nature zijn en er regelmatig op uit moeten trekken om onze energie kwijt te kunnen, leek me dit een leuk idee.

En zeg nou zelf, gratis is niet duur, haha.

Ik nam contact op met de judoclub en na een prettig gesprek spraken we af voor een proefles.

Lol onderweg

Samen met mijn kleine beste vriendje – toen 2,5 jaar – in de auto gestapt en naar de judo gereden. We wonen er een half uurtje vandaan, dus in de auto lekker mee blèren met leuke kinderliedjes.

De judoles

Op pad met Kids en leuke dingen doen Den Haag - Kids!070 - Online magazine LEUK!070 13sNa binnenkomst werd ik hartelijk begroet door een medewerker en kreeg ik al snel in de gaten dat het hier ging om een hechte familiesfeer-judoclub.

Mijn zoontje kreeg een klein judopakje aan en ik was op slag verliefd, hij zag er zo stoer uit in dat pakje dat ik toen eigenlijk al besloten had dat er een lidmaatschap van zou komen. Omdat mijn kleine judoka nog zo klein was, was het de bedoeling dat de begeleider mee zou judoën, en daar was ik natuurlijk direct voor in.

Er werden leuke judo gerelateerde spelletjes gedaan, zoals pannenkoekje draaien als voorbereiding voor houdgreep – waarna hij mij mocht pannenkoeken, leren valbreken en natuurlijk werd er ook gerend, gesprongen en gestoeid.

Bij pannenkoeken ligt het kind op zijn buik en moest hij door mij omgedraaid worden. Voor het valbreken gingen we tegen over elkaar zitten en duw met jouw hand tegen de hand van de ander elkaar omver, deze valt achterover en moet afslaan.

Na de les kregen we een lekker koekje en een drankje en hebben we ons gelijk ingeschreven.

Twee jaar verder

Inmiddels is mijn zoontje 4 jaar. Hij zit nog steeds op judo en heeft er al veel vriendjes en vriendinnetjes. Sterker nog, omdat hij het zo leuk vindt judoën we na de les thuis ook nog.

De judoclub werkt samen met andere judoclubs in de regio en organiseren regelenmatig toernooien voor de leden. Zo heeft mijn spruitje onlangs zijn eerste toernooi gehad. Hij vond dit super spannend om te doen.
We hadden tussen de wedstrijden door veel lol en na de les hebben we samen lekker een patatje gehaald bij de snackbar om de hoek.

Voordelen in het dagelijkse leven

Ik merk dat hij er veel van opsteekt: luisteren en discipline samen met respect voor elkaar worden er goed bijgebracht. Hier hebben we thuis enorm veel aan en merken echt een verschil.

Ook het leren vallen heeft bij mijn vaak té enthousiaste klungeltje al vaak zijn vruchten afgeworpen. Instinctief weet hij hoe hij zijn val moet breken en heeft zo minder verwondingen dan zijn vriendjes.

Ik zou het iedereen aanraden om op judoles te gaan. Deze club werkt veel samen met andere judoclubs in regio Den Haag, denk hierbij aan bijvoorbeeld Seishin Budo in Poeldijk.

Gratis proefles

Na overleg met Shin Hajimeru mag ik iedereen die interesse heeft een ‘gratis’ proefles aanbieden.
Als jw met hen contact opneemt, vermeld LEUK!070JUDO en je krijgt een gratis proefles. www.shinhajimeru.nl

Op pad met Kids en leuke dingen doen Den Haag - Kids!070 - Online magazine LEUK!070 13s1Vlaggetjesdag

17 juni is er Vlaggetjesdag, niet alleen in Scheveningen, maar ook in de Keizerstraat en wij zijn er natuurlijk bij.
We hopen dat we jullie daar tegenkomen en anders lezen jullie ons uitgebreide verslag straks hier.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Kyrian dat dan weten door zijn column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Op pad met Kids en leuke dingen doen Den Haag - Kids!070 - Online magazine LEUK!070 Kyrian de Jager XSmmKyrian de Jager, ondernemende vader – Kyrian trekt samen met zijn kleine beste vriend (Ryan) er regelmatig op uit en beleeft dan de gekste avonturen. Samen zijn ze voor veel in. Kyrian deelt zijn verhalen met jou en geeft je tips om samen op pad te gaan. – Website: n.v.t.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter