Latijns-Amerikaanse flirtlessen

Doris Furcic reis blog column LEUK!070 online magazine Den Haag en omstreken L

“Langzaam.
Ik wil langzaam in je nek ademen.
Laat me dingen in je oor fluisteren,
zodat je daaraan kan denken als je niet bij me bent.
Langzaam.”

Het zijn deze woorden, maar dan in het sensuele Spaans met een reggaetonbeat eronder die nu Latijns-Amerika overmeesteren. Dé zomerhit Despacito van de Puerto Ricaanse zanger Luis Fonsi.

En in de discotheken? Zie het voor je: intiem gedans, gelach, heupwiegende billen én passie! Wel even wat anders dan in Den Haag, hé? Knipoog.

Van reggaeton tot latinpop

Reggaeton, cumbia, salsa, merengue en latinpop worden in Latijns-Amerika grijs gedraaid. Op de markt, in de bus, vanuit het kleine speakertje van iemands telefoon, een passerende auto of er loopt iemand voorbij, Maluma’s nummer Felices los 4 zingend. Muziek achtervolgt je hier overal.

Bevind je je in de discotheken en barretjes speciaal voor de toeristen, dan ben je omringd met 80% reizigers en je oren worden volgepompt met (deep)house, techno of popklassiekertjes. Maar het zijn juist de spots waar dé locals komen, die me verleiden om er een stap binnen te zetten.

“Ik heet Peter, hoe heet ben jij?”

En man-o-man. Het stappen in PIP, Paard, Millers, op de Grote Markt of op Het Plein is een compleet andere wereld als je het vergelijkt met de dansspots in Latijns-Amerika. Beelden van het stappen in Den Haag en omgeving flitsen door mijn hoofd.

Houterige mannen proberen de eerste paar uur los cojones (ballen) te kweken door eerst bier te atten bij de bar. De dansvloer blijft leeg, maar als eerste spot je de meiden op de dansvloer. Om op de dames af te stappen is het nog veels te vroeg. Maar zodra er een grote hoeveelheid alcohol in het bloed zit, gaat langzaamaan op elke beat het wijsvingertje in de lucht. Dat vingertje is cruciaal hé.

Na verloop van tijd krijg je als vrouw de lompe openingszinnen tegen je hoofd gesmeten als: “Ik heet {mannennaam}, hoe heet ben jij?”, “Deed het pijn toen je uit de hemel kwam vallen?” en “Waarom kijk je chagrijnig?”. Of je krijgt lukraak een pets op je kont van een Haagse boer die niet begrijpt dat je daarmee geen Haagse meid scoort, maar hij juist een klap in zijn gezicht verdient.

Latinostijl

Doris Furcic reis blog column LEUK!070 online magazine Den Haag en omstreken 11SEn dan ben je in Latijns-Amerika… Hier krijg ik een klap in mijn gezicht. Figuurlijk dan. De meeste latinas lopen in torenhoge hakken, dikke plamuur op hun gezicht met een rok of jurk strak om hun lijf. De mannen hebben een t-shirt of overhemd aan met de bovenste knoopjes open. Ze zien er gelikt uit, dankzij een pot gel in hun haar.

Alcohol hebben de latinomannen niet nodig. Ze willen dansen, lachen en genieten. Ze wiebelen met gemak hun heupen en billen op de beat, terwijl latinomuziek hard uit de muziekboxen knalt. Solo of met een vrouw in hun armen. Hebben ze interesse in een dame, dan stappen ze er op af. Openingszinnen en bilgeklap laten ze achterwege en door heel simpel te zeggen “Hola! Como estas?” starten ze met gemak een gesprek. Of dansen ze er sensueel op los.

Despacito

Ja, Hagenaars en Hagenezen. Ga je de volgende keer stappen? Laat je meteen verleiden door de ritme. Voel de melodie en dans! Ik daag jullie uit. Stap op de dame af die je in het vizier hebt, maar houd de achterlijke openingszinnen en bilgeklap voor je. En met een ‘Hoi, alles goed?” heb je meer kans om uit te voeren waar Luis Fonsi’s nummer Despacito allemaal om draait. Knipoog.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Doris dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Doris Furcic reis blog column LEUK!070 online magazine Den Haag en omstrekenDoris Furcic, soloreiziger en schrijfgek – Doris reisde in 2012 voor het eerst door Zuid-Amerika en vond daar haar passie voor schrijven terug. Sindsdien is ze ontpopt tot een avontuurlijke soloreiziger en naast tekstschrijver is ze storyteller, socialmedia-/SEO-specialist. – Website: dorisfurcic.nl en Instagram: @dorisfurcic 

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter