Mijn werk bij Herbal Spirit

Michou ontdekt! Column op Leuk!070 online magazine Den Haag Dance cultuur Ayahuasca L

Zoals sommigen van jullie misschien wel weten, werk ik voor Herbal Spirit.

Eén, soms twee daagjes per week.

Herbal Spirit is een prachtig winkeltje gelegen aan de Prins Hendrikstraat in één van de tofste wijken van Den Haag, het Zeeheldenkwartier.

Sacred Space

Michou ontdekt! Column op Leuk!070 online magazine Den Haag Dance cultuur Ayahuasca 13s5We zijn een smartshop, maar dan wel net even anders als de meeste andere. Ja, we verkopen smartproducten en magische truffels, maar ook helende kruiden, originele theeën, prachtig bijzondere mineralen en muziekinstrumenten die je specifiek gebruikt in ceremonies en therapeutische sessies.

Origineel en authentiek

Wat ons onderscheid is onze originaliteit en authenticiteit. Bijvoorbeeld: we hebben nu mineralen in de winkel die Yvonne – de eigenaresse – zelf heeft meegebracht van haar reis uit Brazilië. Daarnaast is de wijze waarop we adviseren betreffende magische planten authentiek.

Ancient Traditions New Experiences

Onder de naam ‘Herbal Spirit’ staat in het logo ‘Ancient Traditions New Experiences’. We vinden het belangrijk om een glimp van deze oeroude kennis mee te geven als iemand komt om op reis te gaan naar binnen met behulp van deze magische leraarplanten. Zodat de persoon zelf op onderzoek gaan.

De heilige graal

Michou ontdekt! Column op Leuk!070 online magazine Den Haag Dance cultuur Ayahuasca 13s2Deze leraarplanten worden van oudsher gebruikt door shamanen en de indigenous mens om te connecten met het goddelijke in jezelf en zo te verbinden met elkaar en de natuur. Dat wat we in deze moderne maatschappij zijn verloren wordt hiermee met de juiste intentie, set en setting teruggevonden. Eenheid, liefde, onze connectie met de natuur.

De roep

Natuurlijk kun je recreatief te werk gaan. Dat mag. Maar de spirit zal haar geheimen zo nauwelijks onthullen. Als je van te voren attent wordt gemaakt op de mogelijkheden – door delen van persoonlijke ervaring van iemand die het landschap goed kent – ga je heel anders je reis binnen.

Sterker nog: de reis begint bij de roep die je bewust of onbewust ontvangt voordat je de winkel ontdekt.

Waarachtige connectie

Er worden bijzondere gesprekken gevoerd in de winkel. Velen zijn op een quest, een missie. Velen die bij ons komen denken al een lange tijd over na over waarvoor ze komen, hebben zich al ingelezen en vinden ons via internet.

Andere mensen denken er al een tijdje over na en vinden ‘per toeval’ onze winkel. Dan komt zo’n iemand binnen  en kijkt nieuwsgierig rond. Als het gesprek op gang komt, blijkt dat ze al een tijd met een prangende vragen zitten, vast zijn gelopen of klaar zijn voor een volgende stap en op zoek zijn naar een plek als deze. Het moment dat je ziet dat het besef inslaat dat ze  hierheen zijn geleid en dat ze zijn waar ze wezen moeten is het mooiste.

De aanraking van het licht

Michou ontdekt! Column op Leuk!070 online magazine Den Haag Dance cultuur Ayahuasca 13s3Het is een blij moment van verrassende herkenning en opluchting op de juiste weg te zitten en dat het nu eindelijk bijna gaat gebeuren. Hier in dit moment gebeurt energetisch al zoveel. Magie vollop in the air. Een nieuwe wereld (of de herinnering aan wat altijd al was) zal zich binnenkort aan hen openbaren.  Het vreugdesprongetje van het hart manifesteert zich zichtbaar voor mijn ogen. Dat vind ik zo mooi aan dit werk. Daar word ik zo blij van.

Portal

Ik weet dat velen van ver komen en aan het begin staan van een geweldig levensveranderend ‘for the better’-avontuur. Het is gewoon geweldig dat ik op dit moment hun ontmoeten mag en de deur mag open doen.

Ceremonie

Mijn collega, de eigenaresse Yvonne Mosbach geeft maandelijks een ceremonie in een intieme kleine setting. Hoog uit zes mensen. We zijn op zoek naar een grotere ruimte, maar meer dan twaalf mensen zal het niet worden.

De ceremonies zijn erg bijzonder en zeer geliefd.

Veilige mooie setting van licht

Michou ontdekt! Column op Leuk!070 online magazine Den Haag Dance cultuur Ayahuasca 13s4Erik van Doorn, collega en geweldige gitarist en Yvonne begeleiden voor een groot deel zingend met hun prachtige stemmen en liefdevolle energie de avond. Soms ben ik er ook bij en dan is het echt feest voor mij. Ook al is het soms ook hard werken.

Volledig voldaan.

Maar ook dat is helemaal goed omdat assisteren een energetisch gebeuren is waarbij de goddelijke levenskracht door me heen stroomt die me geleid waar ik moet zijn en laat doen wat er moet gebeuren. Overgave is de sleutel. Dat is zo bijzonder te mogen ervaren om er voor de ander als baken te zijn. Of dat nou zingend is of iemands kotsemmertje naar de w.c. brengen is, alles is even waardevol en gevuld met kracht en magie. Dit geeft mij enorm veel voldoening en ik ben onbeschrijfelijk dankbaar dat ik dit mag doen.

Aho <3

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Michou dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Lampenmaker Levenskunstenares Den Haag - Michou ReulandMichou Reuland, expressionista – Michou is o.a. kenner en ervaringsdeskundige op het gebied van entheogenen. Werkt 1 dag per week bij Herbal Spirit. Haar vrije geest manifesteert zich ook in dans (Blue Belt Nia Teacher & Club), zang én het maken van lichtobjecten en -sculpturen. – Contact: facebook.com/MichouisM-…/

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter