Een drankje op een zonnig terras

duurzaam eerlijke kleding winkelen Column Leuk!070 Karen Kameraat Column L
LEUK!070 bestaat 1 jaar!
Dat vieren we met een drankje!

Maar waar? Lekker buiten op een terras natuurlijk! Een feestje is nog leuker als niet alleen wij genieten, maar ook de mensen die jouw drankjes en hapjes maakten er fatsoenlijk voor betaald zijn. En het is wel zo’n prettig idee dat door ons feestje het milieu niet vervuild wordt. En dat gaat verder dan geen zooi achterlaten ;-).

Dat klinkt misschien wat zwaar en niet zo feestelijk, maar er zijn genoeg plekken in Den Haag waar je letterlijk en figuurlijk goed zit, zodat als je eenmaal zit lekker het aangename met het aangename kan verenigen.

Biologische lunches worden op veel plekken aangeboden in Den Haag, en een aantal zaken hebben daar een fijn terras bij. Biologisch bier is helaas moeilijker te vinden. Er zijn wel een aantal terrassen waar je een bio-wijntje kan drinken en bio-hapjes en -maaltijden kan krijgen.

Duurzaam lunchen op een terras

Dat is dus helemaal niet moeilijk in Den Haag.

Wagenstraat

Eerlijk Winkelen duurzaam biologisch Den Haag Karen Kameraat blog column LEUK!070 online magazine 14S1Ga bijvoorbeeld eens naar de Wagenstraat. Halverwege vind je een pleintje met Bakker Vlinder en Pim Coffee & Vintage. Bakker Vlinder is onderdeel van Middin, er werken mensen met een verstandelijke beperking. Al het brood en gebak is biologisch en er wordt een lekkere koffie geserveerd.

Ook vind je op dit pleintje Pim Coffee & Vintage, een café en terras met huiskamersfeer. Pim serveert biologische drankjes en gebruikt veel biologische ingrediënten. De vintage woonaccessoires zijn te koop!

Pim is ook te vinden op de Prins Hendrikstraat.

Plaats

Op de Plaats een uitgebreid terras van Bagels & Beans. De vis is duurzaam gevangen en op de menukaart staat met icoontjes duidelijk aangegeven welke producten biologisch, fair trade of anderszins duurzaam zijn.

Ook te vinden op de Aert van der Goesstraat, Thomsonlaan en het Piet Hein Plein.

Een goed bewaard geheim

Eerlijk Winkelen duurzaam biologisch Den Haag Karen Kameraat blog column LEUK!070 online magazine 14S7Dat is de Nutstuin, achter het Nutshuis. Je kan hier aan tafeltje gaan zitten, maar je mag ook je lunch op het gras opeten. En dan de hele dag blijven om te werken of te luieren. In de zomer ’s avonds soms ook openluchtbioscoop.

De heerlijke gerechten en drankjes worden verzorgd door Juni, dat zoveel mogelijk fair trade en biologische producten gebruikt.

Bij hun café aan de Molenstraat staan ook wat tafeltjes en stoeltjes op de stoep.

Het centrum uit

Eerlijk Winkelen duurzaam biologisch Den Haag Karen Kameraat blog column LEUK!070 online magazine 14S3Even helemaal in de natuur biologisch en fair trade lunchen, dat kan bij IJgenweis in Clingendael! Of neem ’s middags een lekker biologisch wijntje.

Nieuw in Bezuidenhout is Marcus aan de Theresiastraat, met een ruime keus aan biologische dranken. De Oro koffie gaat zelfs ‘beyond fair trade’, de koffieboeren zijn aandeelhouder en delen dus mee in de winst.

En tenslotte in Scheveningen Zo zoet & zout met ongelooflijk veel biologische ingrediënten en een geweldig groen terras vol planten.

Plein?

Een van the places to be voor terrassen natuurlijk… maar biologisch? Daar heb ik deze tenten nog niet op kunnen betrappen, al zal er hier en daar heus wel een biologisch of fair trade-product geserveerd worden.

Wil je toch per se in deze buurt buiten lunchen dan is het terras van Happy Tosti een aanrader. Bomvol heerlijke biologische tosti’s gemaakt door medewerkers met een arbeidsbeperking. Dubbel duurzaam dus.

’s Avonds: naar de Grote Markt!

Eerlijk Winkelen duurzaam biologisch Den Haag Karen Kameraat blog column LEUK!070 online magazine 14S6Op de Grote Markt, dat andere plein met al die terrassen gaat het iets beter. Bij de Zwarte Ruijter, September en de Boterwaag serveert men biologische wijn. Vraag er wel even naar want niet alles is biologisch.

Voor de maaltijden worden zoveel mogelijk lokale en biologische ingrediënten gebruikt.

Of naar het strand!

Eerlijk Winkelen duurzaam biologisch Den Haag Karen Kameraat blog column LEUK!070 online magazine 14S5Op het strand vind je een aantal strandtenten die er ruim voor uitkomen dat ze duurzaam werken. Bij Buiten aan het Noorderstrand is de vis duurzaam gevangen, de koffie fair trade en bio en de thee en nog heel veel producten ook biologisch.

En bij de Kwartel aan het Zuiderstrand kun je ook biologisch genieten en voor het zuinig omgaan met energie en water hebben ze het Green Key-keurmerk.

Proost LEUK!070 en op nog heel veel leuke jaren!

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Karen dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs! – Alvast bedankt!

Karen Kameraat Column duurzaam eerlijk winkelen Column Leuk!070Karen Kameraat – Karen’s missie is een eerlijk inkomen voor iedereen wereldwijd! Daarom geeft ze trainingen aan ondernemers in ontwikkelingslanden en informeert zij consumenten in Nederland over eerlijke producten. Karen is spreker op TEDx Talk. Website: www.eerlijkwinkelen.nl en www.nyota.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter