Een momentje op een Haagse huisartsenpost

Straatpraat Den Haag Anja Verhaar column blog LEUK!070 online magazine L

Gisteren moest ik bij de huisartsenpost zijn. Gek genoeg denk je altijd dat je de enige bent. Dat is niet zo. Moeders met huilende babies, moeders met grote pubers, vrouwen met oude mannen, mannen met oude vrouwen. En ik dus.

Mijn afspraak loopt dusdanig uit dat ik de tijd heb om iedereen gade te slaan. Een huisartsenpost in Den Haag, dat is toch iets anders dan eentje in Hattem, om maar even iets te noemen.

‘Het blijft maar bloeien’

Er komt een oudere Haagse dame binnen. Achter haar aan wandelt een heer geheel gekleed in slaaptenue. Een zakdoek onder de neus want: “die blijft maar bloeien”, zegt ze. Zij ziet er niet best uit, gelig gelaat, grauw en haar geverfde haar te blond mislukt. Ze wordt door de aanwezigen er op attent gemaakt dat ze zich moet melden.

Woede

Straatpraat Den Haag Anja Verhaar column blog LEUK!070 online magazine s14Een andere vrouw met een zigeunerachtig uiterlijk schreeuwt de boel bij elkaar. Ze slaat op de balie. “Het is toch niet normaal dat als iemand zo bloedt, er niet direct hulp komt.” Ze drukt herhaaldelijk op de bel bij de receptie waar na negen keer nog steeds niemand komt.

Schroeftampon

Intussen rolt de oudere dame van twee papieren zakboekjes iets wat er uit ziet als de eerste tampon ooit. Ze duwt ze in de neusgaten van haar man en draait ze als een schroef op hun plaats.

Een andere aanwezige doet de man voor hoe hij zijn neus dicht moet knijpen, net onder de botjes.
De oude man zegt dat die dat toch doet, hij voelt alleen maar die twee botten.

Dan trekt de man met geweld een tampon uit een neusgat, waardoor de inhoud weer rijkelijk gaat vloeien. “Kijk nah!”, zegt zijn vrouw, “kijk nah, hoe je eruitziet! Ik zei nog: doe nou geen kleren aan, maar gewoon in je pyjama want je zit straks onder. Nou, kijk nou, hoe je eruitziet.”

Nette kleren

Dan worden ze naar binnen geroepen.

Tegelijk met mij verlaten ze de dokterspost en stappen in de taxi. De man zit onder het bloed, maar… gelukkig niet op z’n nette kleren.

 

Tot slot

Dit was mijn laatste column voor LEUK!070. Ik blijf ‘LEUK!’ volgen want wat een steengoed initiatief is dit. En ik blijf schrijven op mijn eigen blog www.eenregelperdag.nl. Hopelijk zie ik je daar ook een keer.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Anja dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Straatpraat Den Haag Anja Verhaar column blog LEUK!070 online magazine mmAnja Verhaar, tekstschrijver – Anja werd geboren met een pen in haar hand en schrijft gedichten, liedteksten, verhalen, columns en blogs. Na een loopbaan bij de gemeente, heeft ze nu haar eigen tekstbureau. Anja schrijft over mensen en emoties, met gepaste afstand. – Website: tekstbureau-anjaverhaar.nl en eenregelperdag.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter