In een vliegtuigje boven 070!

Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag Lnw

Het fenomeen ‘bucketlist’, daar heb je vast weleens van gehoord. Een bucketlist is eigenlijk een lijst met dingen die je gedaan wilt hebben voordat je dood gaat… ‘before you hit the bucket’. Dit klinkt negatief, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn!

Waarom een bucketlist?

Het hebben van een bucketlist kan meerdere redenen hebben. Het kan zijn dat je ongeneeslijk ziek bent en nog een aantal dingen écht wilt doen. Of je gebruikt het om bepaalde doelen te stellen in het leven.

Ik ben er mee begonnen rond mijn 29e verjaardag. De ‘big 3-0’ kwam in zicht en zo kwam ik op het idee om een lijstje te maken met 30 dingen die ik voor mijn 30e verjaardag gedaan wilde hebben. Vol enthousiasme ging ik aan de slag!

Things to do

Een heleboel dingen kwamen erop; kamperen in een Volkswagenbus, backenpacken, oud en nieuw vieren in Berlijn, naar Soldaat van Oranje, eten in de Hoftrammm en toerist in Den Haag uithangen!
Jullie Hagenaren/Hagenezen (maar net hoe je jezelf voelt!) en andere locals weten dat dat laatste item natuurlijk niet zomaar is afgevinkt.

Bucketlist NulZeventig

Ondertussen heb ik een aparte bucket-070-list gemaakt! En op de of andere manier wordt dat lijstje alleen maar langer, in plaats van korter! Dat is het probleem hè, als je een lijstje wilt afwerken, dan moet je er niet steeds nieuwe dingen bij schrijven!

Vliegen in een klein vliegtuigje

Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag 14s3Een ander item op mijn lijst was vliegen in een klein vliegtuigje. Als stewardess ben ik gefascineerd door de luchtvaart en leek het me ontzettend leuk om een keer met zo’n kleintje mee te kunnen vliegen.

Misschien ken je ze wel, zo’n schattig dingetje waar je met zijn viertjes in past. Het schatje weegt nog geen 900 kilo, ten opzichte van een Boeing 787 (waar ik vaak in werk) die 200.000 kilo weegt!

Uniek en bijzonder

Met een collega steward mocht ik een keer mee. Zijn hobby is namelijk vliegen!

Vanaf Rotterdam/The Hague Airport zijn we opgestegen om een rondje te gaan vliegen.

Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag 14s2Ook al heb ik al meer dan 500 starts en landingen meegemaakt, dit was zo anders. Omdat het vliegtuig zo klein is, voel je elk zuchtje wind en lijkt het echt alsof je zweeft. Wat een uniek en bijzonder gevoel!

Langs de kust

We vlogen eerst over het Westland, waar ik geboren en getogen ben, langs het huis van mijn ouders. Zij stonden echt buiten te zwaaien en doordat we laag vlogen, zag ik ze gewoon staan! Via de kust van Monster en Kijkduin vlogen we richting Scheveningen.

Achter de duinen

Rechts van me zag ik achter de duinen die oh oh zo mooie stad liggen, met het Strijkijzer, de Vulpen en de Haagse tieten prompt vooruit. Helaas mochten we niet over de stad heen vliegen, in verband met alle ambassades en instanties, maar zelfs van een afstandje was het een uniek gezicht.

Het was ontzettend helder en we hadden een geweldig uitzicht over Scheveningen; De Pier met al z’n activiteiten, het Kurhaus en de haven.

Niets zo mooi als mijn stadje

Bij Scheveningen hebben we een scherpe bocht rechtsomkeert gemaakt om via Rotterdam weer terug te keren naar het vliegveld. Ook Rotterdam was mooi vanuit de lucht, maar niets zo mooi als mijn stadje Den Haag!

Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag 14L

Onvergetelijk

Wat was dit een onvergetelijke ervaring! ’s Avonds thuisgekomen en nog boordevol adrenaline en enthousiasme, heb ik dit item van mijn bucketlist afgestreept! Op naar de volgende. Wordt het ziplinen op de Pier, of eten in de Hoftrammm?

Heb jij ook een bucketlist met wensen? Over mijn Bucketlist!070-avonturen ga ik jullie op LEUK!070.nl op de hoogte houden!

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Daisy dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag mmDaisy Mostert, stewardess en toerist – Daisy is stewardess en reist veel voor haar werk. Ze hangt graag de toerist uit, niet alleen tijdens haar werk maar ook in haar 070. Aan de hand van haar bucketlist wil ze alles in Den Haag een keer gedaan hebben en deelt dit hier met jullie. – Website: n.v.t.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

2 Comments
Mies

Ontzettend leuk Dais!
Alsof ik zelf ook mee vloog..ik ben benieuwd of je me over de streep krijgt om tourist in Den Haag te worden (alsof dat moeite gaat kosten 😂)
Ik ga je volgen!! Blijf lekker bloggen!

Laat een reactie achter