Wellness bezorgt je koude rillingen

Marijke Helsloot wellness sauna massage blog blogger Den Haag Leuk!070 online magazine L

Wat doe je als je je voet verstuikt of een andere blessure oploopt? Inderdaad, koelen met ijs. De kou zorgt ervoor dat de pijn verdooft en dat bloedvaten krimpen waardoor zwellingen minder kans krijgen te ontstaan.

Dat kou vele gezondheidsvoordelen biedt, weten we dus eigenlijk al heel lang. Maar dat wellness en kou een heerlijke combinatie kunnen zijn, daar komen steeds meer mensen achter. Lees snel verder over de gezondheidsvoordelen van lage temperaturen die je koude rillingen bezorgen.

Kryios

Marijke Helsloot wellness sauna massage blog blogger Den Haag Leuk!070 online magazine L14s1 Steeds meer wellness-hotspots in de regio 070 bieden in hun assortiment behandelingen aan waarbij Kryios (Grieks voor ijs) een grote rol speelt. In eerste instantie wordt kou niet direct geassocieerd met welbehagen en comfort, maar als je eenmaal hebt ervaren wat de voordelen zijn, wil je niet anders meer.

Vetcellen bevriezen

Kou wordt tegenwoordig ook gebruikt om vetcellen te verwijderen door middel van bevriezing, cryolipolyse. Over deze nieuwe afslankmethode schreef ik in mijn vorige column, nu ga ik in op geheel andere voordelen.

Spa-capsule

Onlangs opende The Cryo and Spa Experience in het WTC aan de Prinses Beatrixlaan (Den Haag), vlak achter Centraal Station, haar deuren. Een hypermoderne spacapsule wacht daar op jou voor een ontstressende en verkwikkende kou-sessie. Binnen drie minuten reset je je lichaam en geest en kun je binnen zeer korte tijd verkwikkend uit de capsule stappen.

IJs- en ijskoud

Marijke Helsloot wellness sauna massage blog blogger Den Haag Leuk!070 online magazine L14s2Voorafgaand aan de behandeling krijg je een supergezond, anti-oxiderend drankje. In de nette kleedkamer met douches trek je een warme badjas en dikke sloffen aan. Na het instellen van het apparaat door een medewerker, neem je staand plaats in de cabine; een capsule waar je met je hoofd boven uit steekt. De intensieve kou-sessie kan beginnen.

De capsule wordt binnen zeer korte tijd afgekoeld tot wel -190 graden Celcius. Achter je kun je nauwlettend de tijd zien en je richten op het resterende aantal seconden. Want het is koud, ijskoud.

Verkwikkend

Na afloop voel je je verkwikt en fris. Je benen voelen koud aan, maar je hoofd is helder. Pijntjes zijn (voor korte tijd) verdwenen en je kunt er weer tegenaan.

Na het omkleden staat er warme, biologische thee voor je klaar waarbij je weer op temperatuur kunt komen. Door regelmatig een bezoek te brengen aan de Cryo Spa help je je lichaam en geest gezond te houden. Stress vermindert en je voelt je beter in je vel. Heerlijk!

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Marijke dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Marijke Helsloot wellness sauna massage blog blogger Den Haag Leuk!070 online magazine mmxsMarijke Helsloot, nieuwsgierige tekstschrijfster – Marijke is altijd op zoek naar unieke verhalen over personen en organisaties. Die verwerkt zij in de vorm van webteksten, nieuwsbrieven, achtergrondartikelen en journalistieke producties. Per fiets zoekt zij voor jou de leukste wellness-adressen. – Website: http://kattebel.nl

 

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter