Ons eerste festivalseizoen

Werner van Campen - column blog - Werner vadert - LEUK!070 online magazine Den Haag

Bier, bandjes en pretentieuze hapjes uit rijdende keukentjes, bereid door hippe jonge mannen met kunstzinnig geknipte baardjes. Ik hou ervan. In Den Haag zijn we gezegend met een overdaad aan festivals en ik doe er graag zoveel mogelijk aan in de zomermaanden. Het grote verschil met vorige zomers is dat Pauline en ik nu ouders zijn.

Oorsuizen

Werner van Campen - column blog - Werner vadert - LEUK!070 online magazine Den Haag 14s1Je weet dat je als ouder concessies moet doen. Je bent een deel van je vrijheid kwijt, je moet altijd rekening houden met je kindje en dat neem je voor lief. Echter, wanneer het gaat om in de zon genieten van een lekker deuntje, een pilsje en een vegetarische speklap met truffelsaus, verwacht ik dat mijn baby ook een beetje inschikt. Dus hebben we een geluiddempende koptelefoon gekocht – om de onvermijdelijke tinnitus zoveel mogelijk uit te stellen – zodat wij er toch af en toe op uit kunnen.

Draagzak

Op festivalterreinen blijken kinderwagens vaak niet toegestaan. Begrijpelijk, daar dit object gemakkelijk als wapen kan worden gebruikt en het handvat kan gevuld zitten met verdovende middelen. De draagzak biedt in deze gevallen uitkomst, maar beperkt de feestende ouder ook in een aantal opzichten.
Stel dat een puike band een zeer dansbaar melodietje ten gehore brengt, dan dien je met een baby op je buik iets minder enthousiast op en neer te springen. Die fontanel groeit wel weer dicht, maar van die pijnlijke kin heb je nog dagen last.

Tafelhoofdje

De verleiding blijkt voor aangeschoten, bevriende feestgangers groot om het hoofdje van Noortje in de draagzak als een tafeltje voor het pils te gebruiken. Zolang de ouder stilstaat, gaat het goed en houden de vrienden de handen vrij om ze lekker in de lucht te gooien of elkaar te bepotelen.

Het stilstaan om de plastic bekertjes bier op het hoofd van je baby te balanceren blijkt echter snel te vervelen en aangezien we nooit dubbelzijdig plakband bij ons hebben, doen we dit niet meer. Haar hoofdje blijkt ook geen geschikte ondergrond voor een bakje met vers geflambeerde quinoa-balletjes op een biologisch afbreekbare sateprikker, gemarineerd in het sap van geperste dennenappels uit Peru.

Feestvreugde

Werner van Campen - column blog - Werner vadert - LEUK!070 online magazine Den Haag 14s2De grootste beperking van festivallen met een klein kindje is de tijd. Nora doet nog om de paar uur een slaapje en dus dienen we na een uur of twee al af te taaien. Aan de ene kant jammer, want papa heeft net zijn 16e biertje op en de stemming begint er aardig in te komen. Aan de andere kant ben je dankbaar dat je toch even hebt kunnen meedelen in de feestvreugde en zojuist een lekkere bloemkoolcracker met fijn geraspte pastinaak en dikke laag zeewierjam de baas hebt gemaakt.

Welterusten

Zo pikken wij als verse ouders toch nog regelmatig wat gezelligheid mee van de vele feestjes in 070. Na een paar uur moet Noortje naar bed en kan papa ook wel een klein slaapje gebruiken, maar we hebben weer even pret gehad.

En Pauline? Die heeft weer een paar uur rug- en buikspieren getraind met de draagzak en Fanta’s gedronken. Nadat ze ons allebei heeft ingestopt, heeft ze heerlijk de avond helemaal voor zichzelf, fris als een hoentje. Tijd voor ‘Say yes to the dress’… enzo!

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Werner dat dan weten door zijn column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

werner_vadert_column_blog_leuk070Werner van Campen, verkoper en vader – Overdag is Werner op de weg op slimme deals te sluiten. De overige 15 uur worstelen zijn vriendin en hij met luiers, flesjes en grote potten Sudocreme. Zijn pasgeboren dochtertje is de kapstok voor zijn column. – Contact: Facebook. Of ga naar Werner’s portret.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter