Spreken jullie Nederlands?

Jacqueline van der Bent column blog LEUK!070 online magazine Den Haag L

“Spreken jullie Nederlands?” Het is bijna altijd de eerste vraag die ik stel aan onze klanten want het merendeel van het Noordeindse publiek spreekt werkelijk álles, behalve Nederlands.

“We komen uit Vlaanderen.” O.k. dan, dat lijkt er op.
Een prachtig stel, geheel op elkaar is afgestemd qua styling. Ze lopen een rondje door de winkel en geven elkaar halverwege deze route een knuffel van puur geluk.

Niet alledaags

“Een romantisch weekendje weg?” vraag ik ze terwijl ik me afvraag wanneer ik en mijn man voor het laatst een citytripje met z’n tweetjes hebben gemaakt. Ik kom er al snel achter dat ik het me niet eens meer herinneren, dus ik vergaap me al weer snel aan het geluk dat van deze twee mensen afstraalt.

“Een bezoekje aan mijn vader en zijn vriend brengt ons in Den Haag”, vertelt de jongen me. 
Ik ben gek op liefdesverhalen en een vader plus vriend klinkt bijzonder, dus ik kijk hem vol verwachting aan.

Voor alles een eerste keer

“We zijn nog nooit eerder in Den Haag geweest. Mijn vader is hier een aantal maanden geleden heen gekomen. Hij ontmoette hier zijn huidige vriend tijdens een avondje stappen en zijn sindsdien onafscheidelijk. Hij wonen nu hier.”

Ik heb een vriendin wiens moeder na de stukgelopen relatie met haar vader een vriendin kreeg. En ik kan me voorstellen dat het voor deze jongen een behoorlijk moeilijk proces moet zijn, maar hij bewijst al snel het tegendeel.


Vanzelfsprekend

“Dit is de eerste keer dat mijn vader een relatie heeft na de scheiding van mijn moeder. Maar ik heb hem nog nooit zo gelukkig gezien!” roept hij zo trots als een pauw. 
Ze vertellen dat ze een prachtig huis gekocht hebben in Duinoord en er geen doekjes om winden. Ze wisten al snel dat ze hier samen oud wilden worden.

“En zijn vriend is echt te gek!” beaamd zijn vriendin. “We hebben niet eens aan het idee hoeven wennen, liefde overwint alles.”

Deze uitspraak past ook exact bij dit mooie stel blijkt als we er een koffietje bij pakken.

Nieuw leven

Voor het stel blijkt de liefde niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Het meisje blijkt opgegroeid te zijn in verschillende pleeggezinnen. En dat ze nu ze haar grote liefde heeft gevonden het alles is waar ze als kind van droomde.

“Het maakt uiteindelijk niet uit waar of met wie je bent. Als het maar iets toevoegt aan je leven. En wij hebben zeker iets toegevoegd aan ons leven”, glunderen ze terwijl hij naar haar beginnend bollende buik wijst. “En we gaan het de opa’s vanavond vertellen!”

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Jacqueline dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Jacqueline van der Bent column blog LEUK!070 online magazine Den HaagJacqueline van der Bent – ondernemer en moeder – Jacqueline is eigenaar van interieurwinkel Couqou op het Noodeinde waar zij handgemaakte meubels van haar man Niek verkoopt. Daar ontmoet dagelijks bijzondere mensen met een inspirerend verhaal die zij in haar columns deelt. – Website: www.couqou.com

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter