Vlaggetjesdag 2017

Op pad met Kids en leuke dingen doen Den Haag -Kids!070 - Online magazine LEUK!070 L

Zaterdag 17 juni 2017 was het de 70ste editie van Vlaggetjesdag en wat een feest was dat!
Op dit geweldig leuke evenement zijn ruim 250.000 mensen afgekomen, dit was vorig jaar ‘slechts’ 170.000.

Het werd een dag vol muziek, haring en gezellige drukte.

Luxe

De dag begon met een vervroegd Vaderdag-cadeautje van Ryan, want ik mocht uitslapen.
Onze schone slaper werd pas om 9:00 uur wakker, en dat vonden mama en ik echt heerlijk!
Na gezellig met zijn drietjes in de tuin te hebben ontbeten, stapten wij mannen in de auto en reden richting Scheveningen.

Parkeren

Ik wilde gebruikmaken van de gratis parkeerplekken in Scheveningenm maar blijkbaar was ik niet de enige die die plekjes kende. Wat een nachtmerrie was dat!

Na een half uur door het havengebied gereden te hebben, zijn we toch maar richting het Scheveningse Bos gegaan om daar een plekje te zoeken.
Met succes… uiteindelijk.

Gezelligheid

Om 11:00 uur was het al gezellig druk en togen we naar de Badhuisstraat om over het marktje te lopen. Vergeleken met de andere straten leek het hier door de ruime opzet niet al te druk.
We konden prima de kraampjes bekijken.

Het strand

Daarna zijn we via het strand naar de Haven gelopen. Het strand zorgde voor enige oponthoud omdat mijn kleine man even in de ‘zandbak’ wilde spelen.
Daar maar gelijk even een drankje gedaan, met het warme weer moet je natuurlijk goed drinken.

De haven

Twee uur later dan toch eindelijk de haven bereikt waarop ik mij begon ik af te vragen of dit wel zo’n goed idee was.
Ik weet nu dan ook waar ze al die mensen hebben gelaten. Jeetje, wat een drukte!

Gelukkig had ik Ryan oranje kleren aangegeven zodat ik hem goed kon zien. Maar ik nam toch het zekere voor het onzekere en heb Ryan toen maar op mijn schouders gezet. Zo kon hij niet door de mensenmassa vertrapt worden en zag hij ook veel meer dan alleen knieën. Er waren leuke bandjes, mensen in klederdracht en… heel véél haring.

Klederdracht

Ryan vond de vrouwen in klederdracht het spannendst, en is met veel van hen op de foto geweest.
Onze kleine charmeur wist precies hoe hij ze in moest pakken.
Hij liep op de dames af en zei: “Mevrouw, ik vind jou mooi. Mag ik op de foto?”
Dit leverde veel leuke gesprekken en glimlachen op.

Rust

Na de drukte werd het tijd voor een drankje in de rust. Dus heel snel weer terug naar het strand. Het was er relatief rustig was en hebben we even ons momentje gepakt.
Na vijf minuten gezeten te hebben was de mini-batterij alweer 100% terwijl de mijne op 50% leek te blijven hangen. Het schepje gepakt en onze kleine man als een heuse Duitser lekker laten graven.

De Keizerstraat

Op weg naar de auto liepen we door de Keizerstraat om daar de gezelligheid ook nog mee te pakken.
In het eerste stukje stonden veel bandjes tegen elkaar te concurreren en was het er een drukte van jewelste. Een klein stukje verder verdwenen de bandjes en ging de straat over in een gezellige braderie.

Op pad met Kids en leuke dingen doen Den Haag - Kids!070 - Online magazine LEUK!070 L14
Na deze 2 keer op een neer gelopen te hebben, zijn we even bij Uw Winkeltje binnen geweest om te kijken hoe het met het plankje van Ryan ging. Hierop vertelde Ryan elke binnenkomende klant dat hij daar een plank heeft en dat mensen iets moesten kopen. Zo verkocht hij aan een oudere man een roze knuffelkonijntje, alleen al omdat de vriendelijke man onder de indruk was van zijn ondernemers skills, haha.

De auto

Een echt mannenprobleem deed zich voor. Waar stond de auto ook alweer? Na even gezocht te hebben, vonden we hem uit eindelijk en als enige auto in de straat stond onze auto VOL in de zon.

Na het openen van de deur open chreeuwde Ryan: “WAAAAAA, dat lijkt wel een oven! Papa, je mag me niet koken!”
Dus snel alle deuren open zodat de warmte eruit kon. Op zo’n moment realiseer je je goed dat je je NOOIT iemand in de auto moet laten zitten met dit weer. Ook geen dier.

Met de airco aan reden we heerlijk naar huis.

Thuis

Terwijl de mannen aan het douchen waren, zorgde mama lekker voor het eten en ond een uurtje of zes lagen deze twee heren uitgeteld op de bank te slapen.
Het was een leuke maar drukke dag.

Op naar het volgende avontuur!

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Kyrian dat dan weten door zijn column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Op pad met Kids en leuke dingen doen Den Haag - Kids!070 - Online magazine LEUK!070 Kyrian de Jager XSmmKyrian de Jager, ondernemende vader – Kyrian trekt samen met zijn kleine beste vriend (Ryan) er regelmatig op uit en beleeft dan de gekste avonturen. Samen zijn ze voor veel in. Kyrian deelt zijn verhalen met jou en geeft je tips om samen op pad te gaan. – Website: n.v.t.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter