Maak je eigen Madurodamhuisje

Dingen te doen creatief met kids in Den Haag en omstreken door Karin de Zwaan L

Als toeristen een paar dagen in 070 vertoeven, staat een bezoekje aan Madurodam vaak op de agenda. Zelf ben ik afgelopen zomer voor het eerst sinds mijn eigen kindertijd geweest, heerlijk om het park door de ogen van je kleintje te bekijken. De kleine bouwsels en huisjes hebben iets magisch. Een stukje van deze magie kun je zelf ook in huis halen: bouw je eigen Madurodamhuisje.

Gips gieten en schilderen

Dingen te doen met kids in Den Haag en omstreken door Karin de Zwaan 14S2Deze knutsel is leuk om kinderen te laten zien hoe gips werkt. Best magisch dat je met een vloeistof begint en iets ‘van steen’ terugkrijgt. Vervolgens is het schilderen geblazen.

Zelf vind ik deze knutsel wat meer geschikt voor kinderen een jaar of 6. Maar als je vingerverf gebruikt en het geverf niet per se op een huisje hoeft te lijken kun je natuurlijk ook met kleinere kinderen aan de slag.

Wat heb je nodig?

  • Een leeg melkpak
  • Een schaar
  • Water
  • Gips
  • Verf (ik gebruikte muurverf voor de basis en decoreerde met krijtstiften en pennen)

Aan de slag

Het melkpak

Dingen te doen met kids in Den Haag en omstreken door Karin de Zwaan 14S1Knip het melkpak door midden en spoel schoon. Zet de bovenste helft van het pak ondersteboven in de onderste helft. Zorg dat het stabiel staat, dit wordt de gipsvorm. Oh ja, laat het dopje op het melkpak zitten 😛

Het gips

Maak het gips aan volgens de verpakking en giet in het omgekeerde melkpak. Hoe hoger je het maakt, hoe meer verdiepingen je huis heeft. Wil je een straatje maken? Dan is wat afwisseling in hoogte leuk.
Laat het gips uitharden.

Beschilderen

Scheur het melkpak van de uitgeharde gips. Het dopje moet je er misschien een beetje afwiebelen.
Breng een basislaag verf aan. Ik gebruikte een donkerrode muurverftester, dan heb je mooi dekkende verf zonder dat je veel hoeft te kopen. Gewone plakkaatverf zal het ook prima doen.

Als de basislaag droog is kun je het huisje verder aankleden. Teken ramen en deuren met stiften of verf ze erop. Je kunt een fantasiehuis maken, of schilder juist jullie eigen huis na.

Een rijtje maken

Ons huisje staat inmiddels ter decoratie naast een mooie plant. Als je samen een heel rijtje maakt, staat het ook erg leuk in de vensterbank.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Karin dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. – Alvast bedankt!

Karin de Zwaan column Kids!070 blog Den Haag LEUK!070 online magazine XXSKarin de Zwaan, Moeder en marketeer – Karin is moeder met een eigen blog vol ‘knutselideeën met en zonder kinderen, DIY voor in huis, bakrecepten, naaiprojecten en alles wat creativiteit inspireert. Daarnaast, of eigenlijk is dat haar ‘hoofdding’, is zij de marketeer van Managementboek.nl. – Website: www.maakhetvrolijk.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter