Daniela Seeger, beeldbewerker

Daniela Seeger beeldbewerking fotografie dtp grafisch ontwerp portret LEUK!070 online magazine Den Haag L

Daniela (39) werd geboren en getogen in Berlijn, toen nog Oost-Berlijn. “Ja, met alles van dien, geen bananen en de muur om ons heen.” Ze woonde in het centrum dichtbij de Alexanderplatz en verhuisde naar 070 omdat haar vriend hier woonde.

Daniela is voor haar werk en privé het liefst met beeld bezig; grafisch ontwerp, dtp, fotografie en beeldbewerking. En de laatste jaren heeft ze tekenen – gewoon met potlood en papier – weer opgepakt.

Wie is Daniela?

Daniela Seeger beeldbewerking fotografie dtp grafisch ontwerp portret LEUK!070 online magazine Den Haag s10Hoe zou je jezelf omschrijven?  “Ik… ik ben rustig, gevoelsmens, heb het soms moeilijk om knopen door te hakken, maar ben vooral creatief.
Cadeautjes inpakken, ja hoor!! Bloemen schikken, leuk! Taarten versieren, prima! Ik doe veel met Photoshop, ook op mijn werk. In de avonduren ga ik hiermee verder en bewerk voor verschillende fotografen. En als ik een keer geen zin heb in beeldbewerking, nou, dan pak ik mijn Copic Markers en teken als een gek jurkjes!”

Passies en heb je die geërfd?  “Mijn passie is definitief creatief zijn. Zonder gaat gewoon niet! Ik heb het een beetje van mijn moeder, maar vooral van mijn vader.
Recentelijk heb ik uitgevonden, dat hij ook zeer geïnteresseerd is in fotografie en Photoshop en dat hij vroeger ook geschilderd heeft. Leuk!
Tekenen heb ik weer ontdekt na jarenlang niet echt getekend te hebben. Kleine krabbeltjes op het papier tijdens het bellen, dat wel. Maar nu doe ik dit iets professioneler. Potlood, fineliner, Copics.”

Waar ben je onwijs trots op?  “Het leren van de Nederlandse taal, daar ben ik best trots op. Ik heb het helemaal zelf geleerd, met tijdschriften, internet en ook tv. Met mijn man praat ik nog steeds Engels, wat eigenlijk best gek is. Hij is Nederlander en ik praat met iedereen in Nederland wel Nederlands!”

Wat maakt jou intens gelukkig?  “Een strandwandeling. Ik doe dit te weinig, maar als ik het doe, word ik intens gelukkig. De zee, het geluid van de branding, ik word hier rustig van en kan hier onwijs van genieten.”

Daniela Seeger beeldbewerking fotografie dtp grafisch ontwerp portret LEUK!070 online magazine Den Haag s4Beste cadeau ooit?  “Ik heb in mijn leven al zoveel mooie cadeaus gekregen, moeilijk! De eerste tekening van mijn nichtje? De oorbellen van mijn man misschien? Of toch mijn eerste Copic pennen?”

Wat staat er op je verlanglijstje (voor het leven)?  “Gelukkig blijven, en nog een paar van mijn ambities waar kunnen maken!”

Je levensmotto? Inspiratiebronnen?  “Als iets mislukt, try again! Een echt voorbeeld, heb ik niet. Wel mensen om me heen, die een voorbeeld voor me zijn. Van het doorzettingsvermogen van mijn man tot attendheid van een vriendin.”

Waar vecht je voor en/of mag niemand aankomen – naast je kinderen en naaste familie?  “Dan kies ik voor mijn beeldbewerking, daar ben ik best eigenwijs… als iemand zegt: ‘je moet daar niet teveel tijd in steken, omdat het plaatje toch alleen voor online gebruik is’, dan moet ik het toch perfect afmaken. Mijn pixels, daar mag je niet aankomen.”

Wat is je grootste valkuil?  “Beslissingen nemen is soms moeilijk voor mij. Kies ik groen of blauw, neem ik aardbeien of een kiwi. Ik zie van mensen dat ze dingen gewoon doen, omdat ze het durven. Dit is iets wat ik nog wil leren. Want wie weet, mis ik daarom een onwijs goede kans!”

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?  “Netflix en tekenen. Heerlijke combinatie.”

Daniela Seeger beeldbewerking fotografie dtp grafisch ontwerp portret LEUK!070 online magazine Den Haag s7Wat doe je als je niet kunt slapen? Of op een regenachtige (brakke) zondag?  “Mijn mobiel pakken, eBook lezen, of het nieuws, of Twitter. Als het regent, dan kies ik voor tijdschriften. Heb een grote stapel, die moeten gelezen worden!”

Wat weet niemand over jou? Wat is je grootste (leuke) verslaving?  “Ik houd van handboeken! Van stofzuiger tot Photoshop. En Science Fiction. Ik houd van Star Trek en Ufo-verhaaltjes!”

Kleine Daniela

“Ik ben grootgebracht door mijn moeder, een sterke, liefdevolle en mooi persoon. Zij en mijn vader zijn uit elkaar gegaan toen ik nog klein was. Zo heb ik twee halfzusjes, met wie ik regelmatig contact heb.”

Naar school

“Duitse scholen zijn toch iets anders dan Nederlandse. Ik ging met zes jaar naar school. Na twee jaar ben ik gewisseld naar een school gericht op Russisch. Nadat ik klaar was met school, wist ik niet wat ik wilde worden. Mijn cijfers waren goed, dus ik ging nog verder naar school om mijn Abitur te maken. Dat was rond de tijd dat de muur viel.”

Daniela Seeger beeldbewerking fotografie dtp grafisch ontwerp portret LEUK!070 online magazine Den Haag s1Wat wilde ik worden?

“Inmiddels had ik een idee wat ik wilde worden! Ik wilde de reclame in. Want … heb je de reclame van de jaren 90 gezien? Slecht hè? Dus, daar wilde ik verandering in brengen. Ik had toen de mogelijkheid om een ‘cursus’ in Computer Grafiek te doen. De cursus zou acht maanden duren, maar werd tijdens de toelatingsprocedure omgezet naar een normale drie jaar durende ‘opleiding’. Wat een geluk!

Dit zou mijn hele verdere leven veranderen. Het werken met layout en vooral Photoshop was geweldig. Ik heb zelfs een boek aangeschaft, over Photoshop, met 1000 pagina’s. En … ik heb ze allemaal gelezen!”

Naar Den Haag

“Ik ben naar Den Haag gekomen omdat mijn man Patrick hier woonde. Ooit ontmoette ik hem op het internet – dat was toen was nog heel wat! – dan met elkaar nachtenlang gebeld, ontmoet, verliefd, snel verloofd en naar Nederland gekomen. Inmiddels zijn we al een aantal jaren getrouwd.”

Aan het werk

Daniela Seeger beeldbewerking fotografie dtp grafisch ontwerp portret LEUK!070 online magazine Den Haag s6“Nu werk ik als dtp/designer voor Balmain Hair; een bedrijf dat hair extensions en hair care wereldwijd aanbiedt. Van advertenties tot brochures, van flyers tot verpakkingen, van online banners tot de webshop, van alles wat.”

Beeldbewerking

“En natuurlijk doe ik ook hier heel veel Photoshop-werk! Van het fotograferen van producten en foto’s voor social media-kanalen en de bewerking. Ik doe op dit moment alles wat met pixels te maken heeft.

In de avond of in het weekend werk ik freelance als beeldbewerker voor fotografen, wat onwijs leuk is om te doen. In tegenoverstelling tot mijn dagelijkse werk kan ik hier modellen bewerken, wat toch anders is dan productfoto’s. Haarbewerking of huidbewerking geeft me een zen-gevoel, ik kan er lekker mee ontspannen. Ik kan dus niet zonder Photoshop!”

Ambities

Daniela Seeger beeldbewerking fotografie dtp grafisch ontwerp portret LEUK!070 online magazine Den Haag s8Daniela Seeger beeldbewerking fotografie dtp grafisch ontwerp portret LEUK!070 online magazine Den Haag s8“Mijn grootste wens is een beeldbewerking van een fashion-spread in de Vogue! Geretoucheerde productfoto’s van haar of flessen van mijn werk bij Balmain Hair stonden er al vaker in. Onwijs tof. Maar een fashion- of beauty-spread van meerdere pagina’s, door een goede fotograaf gemaakt, bewerkt door mij, dat is mijn allergrootste droom!

Verder zou het mooi zijn als ik nog iets met mijn illustraties kon doen of met mijn eigen klein fotoproject. En… een tram die door Den Haag rijdt met een ontwerp dat ik gemaakt heb op de zijkant. Of… toch die ene verpakking van een product dat je in de supermarkt kan kopen!”

Vragen en antwoorden

Waarmee wil jij de wereld of 070 (nog) leuker maken?  “Het zou mooi zijn als mensen meer op elkaar letten, laat niet zomaar het kauwgompapiertje op straat vallen, of rij netjes op de snelweg. Tegenwoordig zijn we allemal zo gehaast. Geniet van de mooie dingen om je heen!”

Wat heb je onlangs voor het eerst gedaan of ontdekt?  “Als we terugkomen van Berlijn, heb ik altijd Duitse spullen in mijn koffer. Chocofresh is er een van. Een lieve vriendin wees me erop dat ze dit nu ook bij de Jumbo verkopen. En ik heb laatste week ontdekt dat ze Kinder Chocofresh bij de Jumbo in Leidsenhage verkopen! Dus ik vond een beetje thuisgevoel in 070!”

Laatste keer flink gelachen?  “Grapje van m’n collega over het zongfestival. We zijn namelijk die hard fans! We gingen maar door met de grapjes en moesten bijna huilen! hahaha”

Daniela Seeger beeldbewerking fotografie dtp grafisch ontwerp portret LEUK!070 online magazine Den Haag s2Waarvoor mogen mensen je contacten?  “Laat een berichtje achter op Facebook; altijd leuk! Ik ben al in een groep voor Duitsers in Den Haag, maar misschien zijn er nog meer die me nu weten te vinden! Of die creatievelingen die samen met mij een fotografie- of bloemenschikcursus willen doen… e-mail, Instagram, laat van je horen!”

Het mooiste of belangrijkste in het leven?  “Gelukkig zijn en gelukkig maken! Want gelukkig maken, dat maakt jou ook weer gelukkig!”

Daniela’s hotspots in 070

Daniela Seeger beeldbewerking fotografie dtp grafisch ontwerp portret LEUK!070 online magazine Den Haag s3Straat  Spui; bruisend, leuk, gezellig en natuurlijk: shoppen!
Winkel  Telt Wassenaar ook nog mee? Dan de Bloemenwinkel van De bosrand!
Eethuisje  ThaiFresh; eerlijk eten!!
Andere zaak  Léon Zuidgeest (Julianaplein, Voorburg); Monique maakt gewoon de mooiste highlights bij mij!
Nog iets?  Ja, het strand; niks gaat over een strandwandeling in de winter of lente bij stralend zonneschijn! In Berlin is er een rivier, maar de zee blijft bijzonder!

Meer info over Daniela

Ga naar de [website], [Facebookpagina] en/of [Instagram].

Of boek samen die fotografie- of bloemschikcursus. 😉

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter