Den Haag onder invloed van de PIP

Column Haagse party scene - uitgaan - dance - techno - Ferdinand Stello L

PIP bestaat 10 jaar.
‘Nou dat moet iedereen weten’, zullen ze gedacht hebben.

Tunnels werden geschilderd, tenten opgezet en het zilverwerk gepoetst.
Een leger van DJ’s , producers en kunstenaars gaven acte de présence. Amateur of profs, het maakt niet uit. De PIP heeft ballen zo groot als de luchtballon waarop zij zweven over de Binckhorst. Want wie haalt het in zijn goede hoofd om tien dagen feest te vieren? Euh, wat zeg ik? Elf dagen! … en daarmee weg te komen?

Elf dagen feest. Dat betekent lange nachten, potten koffie en een strak gecoördineerde planning, die waarschijnlijk overboord wordt gegooid!

Maar wat is PIP?

PIP is voor iedereen, voor jong en oud, van ’t zand en ‘t veen, gay en straight, smaak en geen smaak, winnaars en verliezers, het maakt niet uit want je bent hier altijd welkom. Daarom gaat deze column helemaal over de groep mensen die het iedere dag allemaal mogelijk maken om al de mensen uit Den Haag en omstreken een stukje liefde, passie, cultuur en totaal andere manier van denken en doen aan ons meegeven.

Cultureelbordeel

PIP is een dame van lichte zeden, een cultuurbordeel zoals ze zichzelf noemen. En net als alle bordelen is er volop keus en variatie, en je moet ook niet raar opkijken als je het ene moment Disco uit de speakers hoort knallen en vervolgens in een orgie van Acid House belandt.

Zolderkamersessies

Maar PIP is nog veel meer dan Techno, Drum&Bass of zwoele Afrikaanse klanken van Radio Noet Noet. PIP heeft ook Zolderkamer-sessies. Onder supervisie van Moos van Belkom kan je daar iedere woensdag plaatjes draaien over het grote geluid van de twee zalen. Dat is toch iedere beginnende dj zijn/haar natte droom?

Klaar voor de volgende decennia

PIP wordt klaar gestoomd voor de volgende decennia. Er is een nieuwe ingang die tijdens de feestdagen werd geopend en er zijn nu zelfs lockers! En met een prachtige buitenterrein hoop ik dat ze daar vaker gebruik van kunnen maken.

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, de locatie is uniek en heeft nog zoveel potentie waar volgende generatie PIPsters volop plezier aan kunnen beleven.

Den Haag onder invloed van de PIP

En vooral ‘nu’, want er gebeuren ‘nu’ steeds meer dingen in Den Haag. Een zinderend Crave Festival in het Zuiderpark, waar ook een stage werd gehost door PIP.

Er komt een nieuwe club ’Het Magazijn’, feestjes op de Binck, op het strand/pier en Hoop doet gewoon zijn clubnachten alsof het niets is. Maar dat was in Den Haag nooit vanzelfsprekend.

Maar ik durf met alle zekerheid te stellen dat de invloed van PIP overal te vinden is. En dat voor de future generation van Den Haag een zaadje is geplant om ook de komende 10 jaar ervoor te gaan.

Lang Leve PIP!

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Ferdinand dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Ferdinand Stello - Column Haagse party scene - uitgaan - dance - techno Ferdinand Stello, Co-owner Transparant – Ferdinand is elektronische muziekliefhebber en organisator van underground dansfeestjes in Den Haag. Fer weet precies waar je moet zijn voor de vetste beats, wijst je de weg en doet verslag. – Facebook: Transparant

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter