Hoogspanning op de Pier

Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag L

Het is een prachtige zomerse dag, en dat pas begin juni. De thermometer geeft 29 graden aan en het is heerlijk hier. Ik zit hier op mijn handdoekje met mijn voetjes in het zand. De zon brand op mijn rug terwijl ik met mijn gezicht richting de Pier zit. Ik heb een mooi uitzicht op alle activiteiten die ze er hebben. Het reuzenrad, de bungeejump en de nieuwste aanwinst; ziplinen!

Durf ik het aan?

Gillende keukenmeiden

Vanaf de bungee-toren zijn er op 60 meter hoogte twee lijnen gespannen die je naar het begin van de Pier brengen.

Opeens hoor ik een gil en zie ik twee meiden met een gigantische vaart naar beneden komen! Ik verwacht persoonlijk dat het bij mij niet anders zal zijn!

Klamme handjes

Terwijl ik de Pier op loop, voel ik de spanning stijgen en krijg ik stiekem wat klamme handjes. Ik heb dit nog nooit gedaan (vandaar dat het op mijn bucketlist staat!) en ben best nerveus!

Time to go

Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag 14s4Bij Zip Holland aangekomen, kreeg ik een tuigje aan, wat uitleg en ik kon naar boven toe. Spannend! Boven werd ik opgewacht door weer een ander crewlid die me vastmaakte en tegelijk ook wat geruststelde… door mij af te leiden met flauwe maar grappige grapjes!

En nu dan echt!

Een laatste controle. Alles zit goed. Het hekje ging open en er werd afgeteld. 3-2-1-GO! En zonder enige twijfel was ik weg!

Met ongeveer 80 kilometer per uur stormde ik naar beneden! Het was maar een paar seconde, maar wat gaaf was dit! De zon op je gezicht, de wind door je haren. En natuurlijk een prachtig uitzicht!

Bungee?

Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag 14s2Terug boven kreeg ik van Mattijs van Bungy Jump Holland de vraag of ik ook nog wilde bungeejumpen.
Dais: “Ehm, meen je dit?”
Mattijs: “Ja, waarom niet. Dan heb je wel echt een unieke Pier-ervaring!”
Dais: “Waarom ook niet! Het is niet voor niets een bucketlist!”

Ik had het net over zenuwen voor het ziplinen, maar dat bleek niets te zijn. Bungeejumpen… daar krijg ik pas echt klamme handjes, een droge mond en een omgekeerde maag van!

De crew van Bungy Jump Holland is top! Mattijs, Nik, Jelle, Tim en Kiki, allemaal even betrokken en passievol over hun werk! Ik werd gerustgesteld… wederom door hun hilarische grapjes!

Niet dat het hielp, ik was nog steeds bloednerveus!

Time to go 2.0

Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag 14s3Met de hijskraan naar boven. Ik weet nog dat ik in gedachte tegen mezelf zei: “NIET naar beneden kijken!”. En wat doe ik? Jep. Ik keek naar beneden! Oeff… wat een hoogte!

We zijn op 60 meter hoogte aangekomen en ik mag me omdraaien van Mattijs. Ik krijg de laatste instructies en zodra hij af begint te tellen mag ik mezelf laten vallen..3-2-1-GO! … en daar stond ik aan de ‘grond’ genageld! Doodeng!

Ik vroeg aan Mattijs of hij me niet gewoon een zetje kon geven, maar daar deed hij niet aan. Nog een keer. Niks! Bij poging 4 had hij een ander idee: “leun maar naar voren, ik houd je vast”.

Ik wist dat ik het niet alleen zou durven dus stiekem was ik allang blij dat hij mijn tuigje losliet nadat hij weer aftelde! AAAH!

Even een gil maar direct daarna zo’n vet gevoel wat door je hele lichaam heen gaat. Een vrije val van 60 meter, hoe gaaf is dat! Na de eerste ‘klap’ werd ik weer omhoog gelanceerd en had ik weer een beetje besef van waar ik was.

Eenmaal weer op de grond had ik spijt dat ik het niet helemaal alleen heb durven doen, maar wat gaaf was dit! Er schoot een adrenaline kick door me heen en ik was helemaal hieperdepieper!

Flinke trek

Van al die inspanning krijg je natuurlijk reuze trek en ik besluit wat te gaan eten. Op de Pier heb je tal van mogelijkheden zoals hamburgers bij Pickles, kibbeling bij de KibbelKing of zelfgemaakte frietjes bij Par Hasard. Net waar ik zin in heb! Eigenaar Xander helpt me zeer vriendelijk, maakt een leuk praatje met me en de frietjes? Fingerlicking delicious!

Nog een laatste keer de lucht in

Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag 14s1Een bezoek aan de Pier is natuurlijk niet compleet als je geen ritje met het reuzenrad hebt gemaakt. Ondertussen is de zon achter de horizon verdwenen en heeft de lucht een prachtige rood/roze/paarse gloed gekregen. Ik kijk mijn ogen uit en geniet met volle teugen!

Naast de diverse eettentjes en activiteiten, vind je ook nog souvenirshops, kun je kleding kopen en kun je leuke foto’s maken in de ‘Groeten uit Scheveningen’-photobooth. Ik kreeg er een echt vakantie-in-eigen-land-gevoel van!

Ik heb genoten van deze unieke dag in een uniek stukje 070!
Voor mijn volgende column heb ik wel alvast besloten om met beide benen op de grond te blijven staan!

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Daisy dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag mmDaisy Mostert, stewardess en toerist – Daisy is stewardess en reist veel voor haar werk. Ze hangt graag de toerist uit, niet alleen tijdens haar werk maar ook in haar 070. Aan de hand van haar bucketlist wil ze alles in Den Haag een keer gedaan hebben en deelt dit hier met jullie. – Website: n.v.t.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter