Een pot vol ideeën

Op pad met Kids en leuke dingen doen Den Haag -Kids!070 - Online magazine LEUK!070 L

Het is een mooie dag, dus ik wilde iets leuks gaan doen met mijn kleine man Ryan. Nu heeft mijn vrouw mij vorig jaar zo’n pot met briefjes cadeau gegeven, met van die briefjes waar allemaal leuke activiteiten op staan,

Ik vond het eerst maar onzin, we verzinnen zelf toch wel iets? Toch heb ik de pot er vanochtend maar eens bijgepakt. Ik wilde iets origineels doen, iets nieuws.

Op pad met Kids en leuke dingen doen Den Haag - Kids!070 - Online magazine LEUK!070 15s2Na een paar briefjes eruitgevist te hebben, kwam ik op één van de volgende activiteiten, allemaal geschikt voor een mooide dag in 070:

  • Een tent opzetten in de achtertuin en lekker kamperen.
  • Op de fiets naar het strand, en kuilen graven tot aan China.
  • Met de radiografische boot gaan varen.

We kozen voor de laatste, varen met een RC-bootje.

Mijn radiografische bootje in het sop

Ooit heb ik van mijn ouders zo’n rc-bootje gekregen en het werd tijd om deze maar eens met de kleine te gebruiken. Achterin de kast, ik op mijn knieën, onder een dikkelaag stof vond ik hem.

Ik heb mijn kleine man een sopje en een spons gegeven en hem lekker laten poetsen terwijl ik ondertussen nieuwe batterijen voor de boot ging zoeken – weer op m’n knieën.

Na het sopje en de nieuwe batterijen was de boot weer klaar voor gebruik. We pakten een rugzakje in met lekkere broodjes en een pakje sap, en sprongen op de fiets op weg naar ‘ruimte’.

Op naar de Waterpartij

Op pad met Kids en leuke dingen doen Den Haag - Kids!070 - Online magazine LEUK!070 15s1De fietstocht ging eerst door het bos waarna we uiteindelijk bij de Waterpartij aankwamen. Rugzakje uitgepakt, lekker gepicknickt en met de boot de eenden de schrik van hun leven bezorgd.

En jawel, we hebben zelfs de voetbal van andere spelende kinderen uit het water gevist met behulp van ons rc-bootje!

Eendjes voeren

Toen kreeg mijn zoontje het lumineuze idee om aan een touwtje achter de boot een stukje brood te hangen en zo de eenden te voeren. Haha, ik heb in mijn leven nog nooit eenden zó hard achter een boot aan zien zwemmen! We hadden de grootste lol, totdat…

In mijn onderbroek een stukje zwemmen

Totdat, jawel, de boot plots niet meer bestuurbaar was. Midden op het water natuurlijk. En je raadt het al: papa mag het water in! “Ryan kan nog niet zwemmen”, was zijn reactie. Dus schoenen, broek en t-shirt uit en in mijn onderbroek een stukje zwemmen. Potverdikkie, wat was het water nog koud!

Na terugkomst aan wal betekende dit wel het einde van ons uitje.

Thuis onder een warm dekentje een tekenfilm kijken, klonk opeens helemaal zo slecht nog niet. Máár, toch wel grappig, zo’n pot vol ideeën!

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Kyrian dat dan weten door zijn column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Op pad met Kids en leuke dingen doen Den Haag - Kids!070 - Online magazine LEUK!070 Kyrian de Jager XSmmKyrian de Jager, ondernemende vader – Kyrian trekt samen met zijn kleine beste vriend (Ryan) er regelmatig op uit en beleeft dan de gekste avonturen. Samen zijn ze voor veel in. Kyrian deelt zijn verhalen met jou en geeft je tips om samen op pad te gaan. – Website: n.v.t.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter