Kitesurfen op het Zuiderstrand

Merel Baarsma doet dit zomer verslag van de vele dingen die te doen en beleven zijn langs de hele Haagse kustlijn. Lnw

Voor LEUK!070 neemt blogger Merel (34) een introductieles kiten bij kitesurfles.nl en doet daar verslag van.

Een risicosport

Merel Baarsma doet dit zomer verslag van de vele dingen die te doen en beleven zijn langs de hele Haagse kustlijn. 15s3“Vergis je niet, kitesurfen is een risicosport”, vertelt Ralph Schnepper, eigenaar van kitesurfles.nl. Deze watersport vereist echter voor mij wel even wat plannen en overgave aan de chille surfvibe; je hebt immers wel de juiste windkracht en windrichting nodig om te kitesurfen.

Maar dan is het zo ver! We krijgen een introductieles kiten van kitesurfles.nl op het Zuiderstrand.

De eerste trainervlieger

De regen van de ochtend is weggetrokken, de zon breekt door en er waait een lekker aanlandig windje. Kitesurfen kan als de wind krachtig genoeg is op verschillende spots aan de kust van onze regio. De weervereisten zijn aanlandige wind (ZW-W-NW-N-NO) en windkracht 4 tot en met 6. Na een uitgebreide uitleg van het materiaal gaan we met een kleine groep van vier avonturiers per instructeur het strand op. Rustig laten we samen de eerste trainervlieger op.

Met de rug naar de wind maak ik kleine bewegingen aan de bar waardoor de vlieger op de wind meedraait. Het is heerlijk te voelen dat ik zelf de vlieger in de lucht houd en beweeg.

Maatje groter

Merel Baarsma doet dit zomer verslag van de vele dingen die te doen en beleven zijn langs de hele Haagse kustlijn. 15s1Dan stappen we over op een wat grotere vlieger die aan ons tuigje wordt vastgezet. Ralph geeft iedereen persoonlijke aandacht en legt elke oefening goed uit. Dus kunnen we veilig met de vlieger spelen onder zijn toeziend oog. Mijn vriendin blijkt een natuurtalent en heeft de kite snel onder controle.

Oefenen, oefenen en oefenen

Na drieënhalf uur hebben we gevoel gekregen hoe te vliegen met een kite. Voor ons zit het er alweer op. Van het strand en de wind zijn we heerlijk rozig en vol van deze nieuwe ervaring.

Om echt te leren kitesurfen zijn 5 tot 6 lessen nodig, zoals 3 tot 4-daagse introductiecursussen van kitesurfles.nl. Vervolgens is het oefenen, oefenen en oefenen. De introductiecursussen zijn een veilige manier om te leren omgaan met het materiaal, de wind, de kite, de golven en het board.

Van top tot teen één met de elementen

Merel Baarsma doet dit zomer verslag van de vele dingen die te doen en beleven zijn langs de hele Haagse kustlijn. 15s2Deze try-out was al een heerlijke nieuwe ervaring. Het vliegeren alleen is al een heerlijk gevoel, laat staan op een board in de golven. Van top tot teen één met de elementen.

Vanaf nu kijk ik met nog meer bewondering naar de kiters die voorbij komen!

Meer info

Van 31 maart tot 15 oktober geeft Kitesurfles.nl les. De thuishaven van deze kitesurfschool is bij strandpaviljoen De Staat aan het Zuiderstrand bij strandafslag 10. Op de website www.kitesurfles.nl is alle informatie te vinden.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Merel dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Merel Baarsma doet dit zomer verslag van de vele dingen die te doen en beleven zijn langs de hele Haagse kustlijnMerel Baarsma, yogadocente in opleiding en schrijfgek – Nieuwsgierige Haagse Merel is yogadocente in opleiding en journalist. Aan zee is zij het liefst en doet ze deze zomer verslag van de vele dingen die te doen en beleven zijn langs de hele kustlijn van Kijkduin, het zuiderstrand tot Scheveningen. – Website: n.v.t.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter