Wakken-angst

Vrijgezel in Den Haag 070 Online magazine LEUK!070 L

Als single kom je af en toe in ongemakkelijke situaties terecht. Niet omdat je het opzoekt, maar omdat anderen het nodig vinden je hierin te gooien.

Wak

Een leuke avond kan zo veranderen. Voordat je het weet zit je in een groot zwart wak, waar je nauwelijks uit kunt komen.

“Hoe lang ben je nu alleen?” “Wordt het niet eens tijd voor een vriendje?” “Kom, ik stel je even voor aan een collega van mij die ook al een tijd vrijgezel is.”

Stompen

Tadaaa. En zo sta je ongemakkelijk tegenover ‘een zo niet jouw type’ man die al zes bier op heeft en staat te jongleren met 3 bitterballen in de ene en een groot glas bier in de andere kleffe hand. De vooruit prikkende elleboog en vette knipoog duiden op een begroeting.
O.k.. Huh? Wat nu? Zijn elleboog schudden of gewoon jouw elleboog tegen de zijne stompen? Dat laatste zou wel geinig zijn. Vliegende bitterballen die in een strakke boog keihard in het wijd open glas bier vallen.

Gevaarlijke vrouw

Het kan ook voorkomen dat je op een feestje met een (getrouwde) achterneef van de gastheer net iets te lang staat te kletsen omdat hij toevallig ook in Samoa is geweest. In je ooghoek zie je hier en daar smoezende vrouwen. Dát is een gevaarlijke vrouw: díe is al heel lang single en zó zoekende.

Gekunsteld diner

Kijk ook uit voor een uitnodiging voor een diner met vrienden. Een kennis’je vertelde mij laatst dat ze uitgenodigd was om met z’n allen bij een van hen thuis te gaan eten. Ze deden dat wel vaker. Maar dit keer kwam ze nietsvermoedend binnen.

Ze werd direct voorgesteld aan Henk. De vriendenclub had bedacht dat deze man écht iets voor haar zou zijn. Binnen no-time werd ze tegenover hem gezet aan tafel. Het werd een vervelende avond.

Henk zat namelijk in het complot en had al uitgebreid haar Facebook bekeken. Ze werd geconfronteerd met Facebook-posts van een aantal jaren geleden. Bovendien had hij haar LinkedIn-pagina uitgeplozen en gaf haar ongevraagd advies. Met kromme tenen en een rood hoofd van ergernis heeft ze de avond doorgebracht.

Wiebe & Annelies

Regelmatig krijgen single vrouwen (maar uiteraard ook mannen) goedbedoelde opmerkingen. “Je bent zo’n leuke vrouw.” “Ik zei laatst nog tegen Wiebe: zo ongelooflijk dat zij nog niemand heeft ontmoet.” “Het zou toch enig zijn wanneer zij een leuke partner zou vinden!” En Wiebe vult aan: “Ja, Annelies vindt het écht heel bijzonder én ik eigenlijk ook.”.

ief bedoeld. Maar je kunt er werkelijk niks mee. Bedank je dan? Of zeg je dat je ook een leuke partner wilt, maar dat je het ook ‘alleen’ erg naar je zin en je niet per se iemand nodig hebt om gelukkig te zijn. De Wiebe-Annelies-koppels kom je als vrijgezel bijna op elk feestje wel een keer tegen.

Op de uitkijk

De WAKKIES moeten ook altijd suggesties doen. Ergens in de familie hebben ze een leuke neef die al jaren alleen is. Het zou zo gezellig voor hem zijn wanneer hij ook eens vriendinnetje heeft. Misschien kun je hem eens bellen. Wacht, Wiebe heeft vast zijn nummer ergens.

En zo ontloop je de WAKKIES op een feestje. Totdat je ze bij het toilet tegenkomt. Samen. Want Annelies doet een toiletdeur nooit dicht. Ooit opgesloten gezeten en angst voor het leven. Dus Wiebe staat buiten op de uitkijk.

Het wak waarin je die avond vooral niet in wilt belanden komt angstvallig dichterbij. Voordat Annelies het toilet uitkomt, ben je al ontsnapt. Je klamt de eerste de beste man aan en begint een gesprek.

De WAKKIES kijken verheugd en knikken bevestigend. Je mag blij zijn dat er dit keer niet nog meer van deze koppels rondlopen. Je bent gered. Voor even…

Vind jij deze column ook leuk?  Laat de schrijfster dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Vrijgezel in Den Haag 070 Online magazine LEUK!070 XSmmAnoniem – Onder het pseudoniem Langsdekust. schrijft een Haagse single moeder over haar leven en ervaringen op het gebied van dating. In Vrijgezel!070 neemt ze je mee in het leven van een Rijswijkse vrijgezel en vertelt haar soms hilarische datingervaringen. – Contact: dat houden we liever geheim. 😉

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter