Vroeger was alles beter

Werner van Campen - column blog - Werner vadert - LEUK!070 online magazine Den Haag

Noord-Korea test de ene na de andere langeafstandsraket, Donald Trump is drukker met Twitter dan met het besturen van de VS en de poolkappen smelten in rap tempo. Met het vooruitzicht op een nucleaire, post-apocalyptische toekomst waarbij het water tot onze kruin staat, zou je je kunnen afvragen of je een kind op deze wereld zou moeten zetten?

Ik weet dat er mensen zijn die zich bewust bezighouden met dit vraagstuk en hierdoor gezinsuitbreiding uitstellen. Met het oog op de komende rampspoed zou je kunnen beredeneren dat je jouw kinderen al die ellende moet besparen en die dus maar beter niet kan bestaan.

Kinderwens

Pauline en ik hebben geen moment stilgestaan bij alle ontwikkelingen op onze aardkloot toen we besloten om een kindje te maken. Onze wens om vader en moeder te worden oversteeg alles. Maar nu maak ik me af en toe weleens zorgen.

Hoe ziet de wereld eruit als onze Nora 18 is? Er zijn zoveel dingen aan de hand waar ik bang voor ben of me kwaad over kan maken. Waar gaat het allemaal heen?

Oh my god

Leven we dan in een Nederland in chaos, omdat de formatie van onze regering nog immer voortsleept? Is IS herrezen en heeft het Moerwijk uitgeroepen tot de hoofdstad van het kalifaat 2.0 en loopt ze straks aan de ketting met een verplichte boerka? Misschien communiceren we dan alleen nog maar digitaal, waarbij een apparaatje met Whatsapp direct op haar hersens is aangesloten.

Ik maak me zorgen over het gebrek aan respect en fatsoen van de jeugd. Dat ‘Oh my god’ het nieuwe ‘jeetje’ en ‘flikker op’ het nieuwe ‘goedemiddag’ zal worden. Je moet er niet aan denken dat je kind opgroeit in zo’n wereld.

Jan de Hoop

Als Noortje lurkend aan haar flesje en ik ik aan mijn koffie ’s ochtends vroeg het ontbijtnieuws kijken, dan kan ik me haast niet voorstellen dat zij later niet met haar kindje eenzelfde ochtendritueel heeft. Ik bedoel niet dat ik verwacht dat Jan de Hoop over 25 jaar nog het nieuws presenteert, maar ik realiseer me dat het traditionele tv-kijken aan het eindigen is met mijn generatie.

Voor een programma, serie of film thuisblijven of deze opnemen is heden ten dage al uit den boze en een groot scherm in het midden van je woonkamer schijnt ook al ouderwets te zijn.

Boney M

Misschien ben ik gewoon al op de leeftijd gekomen waarop ik begin te geloven dat vroeger alles beter was. Bovendien, toen mijn moeder zwanger werd van mij was er de dreiging van de koude oorlog, vielen de Russen Afghanistan binnen, voltrok zich op de Golf van Campeche de grootste olieramp ooit en stond Boney M met Hooray! Hooray! It’s a holi-holiday in de top 10. Dit hebben we ook allemaal overleefd. Misschien moeten Pauline en ik maar gaan nadenken over een tweede kindje, voordat het hipper wordt om een robotje te nemen.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Werner dat dan weten door zijn column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

werner_vadert_column_blog_leuk070Werner van Campen, verkoper en vader – Overdag is Werner op de weg op slimme deals te sluiten. De overige 15 uur worstelen zijn vriendin en hij met luiers, flesjes en grote potten Sudocreme. Zijn pasgeboren dochtertje is de kapstok voor zijn column. – Contact: Facebook. Of ga naar Werner’s portret.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter