Van Schaik Stroopwafels, ze blijven lekker!

Van Schaik Stroopwafels Den Haag online magazine LEUK070 L

In hartje Den Haag voorziet van Schaik Stroopwafels al jaren jou en ander winkelend publiek van stroopwafels. Michel Schaik – de zoon van oprichter Herman – runt nu alweer enige tijd dit Haagse bedrijf.

“Wij verkopen onze wafels door het hele land op markten en braderieën en via banketbakkers, maar de Haagse binnenstad blijft toch altijd speciaal.”

Vaste prik sinds 1960

Van Schaik Stroopwafels Den Haag online magazine LEUK070 s1“Sinds 1960 staat de verkoopwagen op de vaste standplaats op de Weversplaats tussen H&M, de Etos, Van Haren en de Sunglass Hut.

Voor veel vaste klanten is een bezoekje aan de verkoopwagen inmiddels vaste prik geworden tijdens het winkelen. Maar ook toeristen nemen graag een of meer pakjes meer naar huis. Wij zijn daar best trots op als Haagse ondernemers.”

Stukje geschiedenis

Herman van Schaik begon zijn bakkerij ruim 55 jaar geleden aan de Boomsluiterskade in Den Haag. Nu runt zijn zoon Michel het bedrijf alweer 20 jaar.

De bakkerij is alweer enige tijd ingewisseld voor een modern bedrijfspand. Niet in de binnenstad, maar wel nog net in Den Haag. Daar worden de wafels geproduceerd in een bakkerij die voldoet aan het HACCP-richtlijnen door een enthousiast team. “Alleen de best grondstoffen worden gebruikt en dat proef je!”

Wereldberoemd in Nederland

Van Schaik Stroopwafels Den Haag online magazine LEUK070 s2Naast dat toeristen de Stroopwafels van Van Schaik voor zichzelf en/of voor familie en vrienden mee naar huis nemen, worden de stroopwafels niet alleen vanuit de verkoopwagen verkocht.

“Wij produceren uiteraard voor onze eigen verkooppunten op markten en braderieën, maar ook voor diverse restaurants en hotels in de Haagse regio. Daarnaast vind je onze stroopwafels bij banketbakkers in heel Nederland.”

Eigen winkel

In Augustus opent van Schaik hun eerste winkel in het Stadshart Zoetermeer waar ze naast stroopwafels ook pannekoeken en poffertjes ‘to go’ aanbieden.
Helaas geen 070, maar de volgende winkel staat wel gepland in hun eigen stadje Den Haag.

Vind jij dit bericht ook leuk?  Laat ons dat dan weten door dit artikel te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Wil jij ook iets leuks onder de aandacht brengen?   Wij zijn altijd op zoek naar de leukste tips en verhalen. Stuur een mail naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen. Naast de eindredactie verzorgt zij onder andere LEUK!nieuws.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter