Op de Haagse Grachten

Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag L

De zomer laat hier ‘een beetje’ op haar wachten, maar toch is het heerlijk om verkoeling te zoeken rondom en op het water!

Kanoën

"Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag 16S1_5Het is vrij nieuw in Den Haag, maar tegenwoordig kun je kanoën door de grachten! Kanoverhuur Den Haag (aan de Bierkade/Groenewegje) verhuurt kano’s waarmee je prachtige tochten door de omgeving kan maken. Kies voor een vooraf uitgestippelde route, of ga zelf het avontuur aan en laat je verrassen door waar de kano je brengt.

Onderweg zijn er verschillende aanlegplaatsen te vinden waar je even een pauze kunt inlassen. Of je nu je picknickmand meeneemt of de plaatselijke horeca induikt, het kan allemaal!

Mijn tocht per kano

"Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag 16S1_2Ik liet me adviseren door eigenaresse Marianne en besloot richting Arendsdorp te gaan. Haar omschrijvingen klopten als een bus.

    “Tussen de Ministeries zul je wat tegenwind hebben.”
Ja, dát heb ik gemerkt! Zowel heen als terug, was ik niet vooruit te branden!

“Vervolgens kom je een smalle doorgang tegen aan je rechterkant – zo breed als je peddels – en hier peddel je net zo lang doorheen totdat je licht aan het einde van de tunnel ziet.”
Ook hier was niets van gelogen! Mensen met claustrofobie: het licht komt snel genoeg. Echt.
En dan kom je toch in een oase van rust terecht! Wow! Ik wist niet dat dit op deze manier te vinden was Den Haag. Zo rustig, zo prachtig en vooral zo groen!

Wat een leuke ervaring was dit toch weer! Onderweg trouwens BH’er (Bekende Hagenees!) Paul van Vliet nog tegen gekomen. Ook dat is Den Haag!

Mijn tocht per Ooievaart

"Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag 16S1_3Een andere manier om 070 vanaf het water te ontdekken is met de Ooievaart. In anderhalf uur tijd vaar je een mooie tocht door het oude centrum van Den Haag. Enthousiaste vrijwilligster Annemiek heeft ons alles verteld over de geschiedenis van onze stad.

Via de Zuidwal richting het Westen, waarbij we langs de Schilderswijk, het kleinste kerkje van Den Haag en de oude Van Melle-snoepfabriek voeren. Via de Noordwal richting de Paleistuin en de Koninklijke Stallen. Prachtige tocht en een mooie, ontspannen manier om Den Haag vanuit een ander punt te ontdekken!

De Ooievaart biedt verschillende routes aan, net als de Willemsvaart en The Hague Boat. Klik op de linkjes voor meer informatie.

"Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag 16_1L

Je kan niet alles hebben…

"Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag 16S1_4Mijn bucketlist zorgt er natuurlijk voor dat ik dingen ga doen en ze afvink. Echter zijn er door mijn werk als stewardess ook weleens leuke dingen die ik moet missen. Natuurlijk wil ik ze jullie niet onthouden, daarom een paar leuke to-do tips voor jullie voor de maand augustus/september!

Jazz in de Gracht

In het weekend van 17/18/19 augustus is het weer tijd voor het jaarlijkse Jazz in de Gracht. De verschillende grachten en kades, zoals de Bierkade, de Veenkade en de Hooikade bieden podium aan verschillende artiesten.

Je kunt genieten van unieke openluchtconcerten. Uiteraard met een heerlijk hapje en drankje erbij, welke je bij de verschillende omliggende horecagelegenheden kunt kopen. Met dank aan de sponsors en donateurs kan dit gratis festival weer plaats vinden! Meer informatie over het programma en artiesten lees je hier.

Vaarnaval

Vroegâh kwam het Westlandse Varend Corso elk jaar naar Den Haag. Nu dit niet meer het geval is, pleiten ondernemers voor een eigen Vaarnaval in de stad!

Het Vaarnaval wordt een combinatie van grachten, boottochten en een festivalterrein tegenover Centraal Station. Op dit terrein komen kraampjes, kinderattracties, foodtrucks, optredens en workshops.

Vanaf de Laan van Reagan en Gorbatsjov kun je opstappen voor een boottocht door de Haagse Grachten met onderweg entertainment. Duur anderhalf uur en kaartjes kosten € 6,- per stuk.

Deze editie zal plaatsvinden op zondag 10 september dus zet deze datum in je agenda! Meer info is terug te lezen via de website van Vaarnaval.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Daisy dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag mmDaisy Mostert, stewardess en toerist – Daisy is stewardess en reist veel voor haar werk. Ze hangt graag de toerist uit, niet alleen tijdens haar werk maar ook in haar 070. Aan de hand van haar bucketlist wil ze alles in Den Haag een keer gedaan hebben en deelt dit hier met jullie. – Website: n.v.t.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter