Thee-knuffelen bij Hug The Tea

Hug the tea - thee-speciaal-zaak - hartje Den Haag - LEUK!070 online magazine L

De zussen Claire en Lisa – ook wel de ‘Tea Sisters’ genoemd, startten eind 2015 met HUG THE TEA in de Oude Molstraat (Den Haag). Sindsdien enthousiasmeren zij met hun passie voor Japanse thee steeds meer mensen voor onder andere Matcha-thee. Een bijzondere en lekker thee met veel gezondheidsvoordelen.

Eerste kennismaking met Japanse thee

Hug the tea - thee-speciaal-zaak - hartje Den Haag - LEUK!070 online magazine s5Claire en Lisa zijn twee zusjes met niet alleen een passie voor thee, maar ook voor het ondernemen en het ontdekken van nieuwe markten. In 2015 proefden zij voor het eerst verse Japanse thee en werden zo enthousiast over de smaak en puurheid ervan, dat ze hiermee aan de slag zijn gegaan. Samen gingen zij op ontdekkingstocht.

Onder het genot en de indruk van een kopje Matcha-thee spreken Claire.

Op ontdekkingstocht

De zusjes kwamen in aanraking met Japanse theeboeren, Matcha en andere diverse theesoorten. “Een boer liet ons Matcha voor het allereerst proeven door een beetje van de poeder op onze tong te leggen. Het ziet eruit als een groene zachte poeder en het is zo puur van smaak.”

Hug the tea - thee-speciaal-zaak - hartje Den Haag - LEUK!070 online magazine s2De zussen waren erg onder de indruk van de knalgroene poeder en de kwaliteit van Japanse groene thee dat zij startten met het bedenken van een concept rondom dit prachtige product. Toen het concept eenmaal op papier stond, gingen ze aan de slag op zoek naar de juiste thee en een pandje.

In de Oude Molstraat in het centrum van Den Haag vonden Claire en Lisa een oud (anno 1875), maar prachtig pandje met ronde deuren. Eind 2015 openden ze daar hun teabar.

De theeën

Alle theeën van HUG THE TEA zijn biologisch en gemaakt van eerste pluk theeblaadjes (virgin-leaves) uit Japan. Van alle theeën is op dit moment Matcha de meest populaire.

Wat is Matcha-thee?

Hug the tea - thee-speciaal-zaak - hartje Den Haag - LEUK!070 online magazine s7Matcha is een groene poederthee gemaakt van vermalen bladeren uit Japan. “Je kunt het puur drinken, maar je kunt er ook eindeloos mee variëren. Denk hierbij aan: Matcha latte (green cappuccino), smoothies, taartjes, desserts en ijsjes!

Voor degene die Matcha al wel eens hebben geprobeerd: échte goede Matcha is niet bitter en juist fris en groen van smaak.”

Een hele gezonde thee

Elke dag staan Claire en Lisa weer verbaasd over de voordelen van Matcha. “Éen kopje Matcha staat gelijk aan 10 kopjes reguliere groene thee en daarom is het een echte superfood; een echte ‘supertea’! Doordat de thee veel antioxidanten en vitaminen bevat is het naast lekker ook erg gezond.

Hoe groener de Matcha hoe meer bladgroen erin zit. Bovenal zitten er in het bladgroen weer onwijs veel vitamine C, mineralen en antioxidanten, waarvan EGCg het meest werkzame antioxidant is.

De voordelen hiervan zijn eindeloos: vetverbranding, snelle stofwisseling, afvoer van gifstoffen, preventief tegen diabetes en nog veel meer voordelen.”

Organic Ceremonial Grade Matcha

Hug the tea - thee-speciaal-zaak - hartje Den Haag - LEUK!070 online magazine s3Hug the tea - thee-speciaal-zaak - hartje Den Haag - LEUK!070 online magazine s3“Organic Ceremonial Grade Matcha van HUG THE TEA is dan ook echt een sensatie. Heerlijk fris en groen van smaak. Dit heeft te maken met de jonge en verse theeblaadjes, waarvan de Matcha is gemaakt. Deze in de schaduw gegroeide blaadjes worden in het voorjaar in Japan geplukt, gestoomd, gedroogd en vervolgens héél voorzichtig vermalen tot groene poeder.”

De geschiedenis van Matcha-thee

“Matcha bestaat al 900 jaar en wordt in Japan als het geheime medicijn gezien. In Japan is het ook een groot onderdeel van de cultuur en de thee wordt wereldwijd ook steeds populairder.

In bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Duitsland is Matcha al veel bekender en populairder dan in Nederland. In Nederland en omliggende markten is er ook zeker een markt voor Matcha, maar de meeste consumenten moeten het nog ontdekken.”

Thee knuffelen

Hug the tea - thee-speciaal-zaak - hartje Den Haag - LEUK!070 online magazine s1De zussen zijn ervan overtuigd dat dit product wereldwijde steeds meer populariteit zal krijgen. “… omdat het onwijs goed werkt als energieboost en vitamineshot. Matcha is een superieure thee en een ideale koffievervanger.”

De Tea Sisters willen Matcha en verse groene thee met zo veel mogelijk mensen delen, zodat mensen gaan “thee-knuffelen!”

De zussen zien dit als een geweldige uitdaging, want ondernemen is entertainen en daarbij hoort ook dat je de consument overtuigd van je product. Maandelijks geven de twee zussen ‘Tea Tastings’, waarin Matcha de hoofdrol speelt.

Houd voor de Tea Tastings de Facebook-pagina van HUG THE TEA in de gaten of bekijk de website.

“Geef Matcha eens voorrang op je koffie en merk het verschil.

Let’s spread the Matcha love!”

Vind jij dit bericht ook leuk?  Laat ons dat dan weten door dit artikel te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Wil jij ook iets leuks onder de aandacht brengen?   Wij zijn altijd op zoek naar de leukste tips en verhalen. Stuur een mail naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen. Naast de eindredactie verzorgt zij onder andere LEUK!nieuws.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter