Yoga op het strand

Merel Baarsma doet dit zomer verslag van de vele dingen die te doen en beleven zijn langs de hele Haagse kustlijn. L2

Aan yoga doe ik veel en vaak. Maar wij bofkonten kunnen het hier in 070 ook op het strand beoefenen. Overal op het strand. Vanaf het Zwarte Pad, langs het Noorderstrand van Scheveningen, het Zuiderstrand tot op Kijkduin geeft een flink aantal yogadocenten les.

Zelf vind ik het heerlijk om op ons stille strand, het Zuiderstrand een lesje te volgen.

De strandervaring

Mijn voeten staan stevig in het zand. De wind waait door mijn haar. De zon verwarmt mijn huid. En terwijl ik het geruis van de golven hoor, ervaar ik yoga nog intenser. “Het verleden ligt achter je. De toekomst ligt voor je. Nu ben je hier”, klinkt de stem van de yogadocente.

Niet eerder beleefde ik deze woorden zo intens in mijn yogabeoefening als hier op het strand. Ik ben volledig in het hier en nu. Zo voel ik het koude zand onder mijn voeten kriebelen. De lucht die ik inadem is koel en zuiver.

Met mijn blik op de zee voeg ik mij in de heldenhouding. Op de uitademing ontspan ik en ben ik in dit yogamoment voor mijzelf. Alles komt en gaat en is altijd in beweging. Net zoals het komen en gaan van de golven van de zee.

Eindontspanning

Merel Baarsma doet dit zomer verslag van de vele dingen die te doen en beleven zijn langs de hele Haagse kustlijn. sNa de serie actieve yogahoudingen volgt de eindontspanning. Ook dit is extra bijzonder aan zee. De zon verwarmt me en elk spiertje in mijn lijf is ontspannen. Na de les nemen we een duik in de zee. Ik kom verfrist uit het water en vol energie om mijn dag te beginnen. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik hier woon, zodat ik deze ervaring de hele zomer kan beleven.

Mijn favoriete strandyogalessen

Yoga op het strand is bij menig strandtent te vinden. De meeste yogadocentes beginnen eind april en gaan door tot eind september, wat natuurlijk wel afhankelijk is van het weer. Mijn favorieten op het Zuiderstrand zijn:

  • Margreet Zijlstra geeft elke zondag vanaf 10.00 uur met Yogaplek les bij strandafslag 11, naast strandpaviljoen Zuid. Naar meer informatie.
  • Nathalie Gerards en Karina Delfos geven iedere donderdag, vrijdag en zondag Beach Bliss strandyoga bij Strandafslag 6, op het strand bij Pier 32. Naar meer informatie.
  • Melita Hoefnagel en Manon Weimar geven op zaterdagen vanaf 9.30 uur zomeryoga bij strandafslag 7, naast Millers Beach. Naar meer informatie.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Merel dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Merel Baarsma doet dit zomer verslag van de vele dingen die te doen en beleven zijn langs de hele Haagse kustlijnMerel Baarsma, yogadocente in opleiding en schrijfgek – Nieuwsgierige Haagse Merel is yogadocente in opleiding en journalist. Aan zee is zij het liefst en doet ze dit zomer verslag van de vele dingen die te doen en beleven zijn langs de hele kustlijn van Kijkduin, het zuiderstrand tot Scheveningen. – Website: n.v.t.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

1 Reactie

Laat een reactie achter