Brody’s, het eerste taphouse in 070!

Brody's Taphouse Den Haag online magazine LEUK!070 L

Ben jij een bierliefhebber? Dan moet je echt een keer een biertje gaan drinken bij Brody’s Taphouse.

We spreken Gerard Smit de man achter Brody’s Taphouse.

Sommige bieren zijn nóg beter dan andere

Brody's Taphouse Den Haag online magazine LEUK!070 s5“Bij Brody’s hebben we een voorliefde voor Amerikaans bier afkomstig van microbrouwerijen. Natuurlijk houden we van alle bieren, maar sommige bieren zijn nóg beter dan andere.

Wij zijn op zoek gegaan naar het allerlekkerste bier, ‘craft bier’ om precies te zijn. Dat heeft geresulteerd in een nauwkeurige selectie van 25 verschillende craftbieren. Je kunt ze stuk voor stuk bij ons proeven. Vanzelfsprekend allemaal van de tap en vers als lenteregen.

Het is een taphouse naar Amerikaans voorbeeld; een slow gebeuren, heel relaxed. Je gaat echt op smaakontdekking. Door het grote aanbod in Amerika kunnen wij ons aanbod iedere maand aanvullen met nieuwe pareltjes.”

Volgens Gerard is bier ‘iets magisch’, waar je lekker en lang over kunt kletsen. “De een proeft er aardbeien in en de ander hazelnoot.”

Mét biersommelier

Brody's Taphouse Den Haag online magazine LEUK!070 s3“Brody’s is een ‘verified venue’. Achter de tap staat een ‘biersommelier’ die gasten achtergrondinformatie geeft over alle 25 biersoorten. We tappen bijvoorbeeld Six Point, Maylan’s Sulllivan’s Imperial Stout, Anchor en Flying Dog, máár natuurlijk ook het zeer Haagse Kompaan.”

Smit bestelt het bier zelf bij brouwerijen in Amerika, hij belt ze dan ’s nachts. “Daar moesten ze eerst wel lachen om die Gerard uit The Hague, maar ze hebben nu wel door dat ik een groot fan ben.”

De naam Brody’s

“De naam Brody’s is niet van een Amerikaanse brouwerij, we zijn helemaal vrij. Mijn zonen kijken veel naar YouTube en zeggen ‘bro’ en ‘brody’ tegen elkaar. Het is ook de naam van de ontwerper van een hoes van Blondie en het is synoniem voor coole gast.

Die gast kan op zaterdag gladgeschoren de zaak verlaten, want dan is er een barbier. De kappersstoel met tijgerprint staat al klaar.”

Brody's Taphouse Den Haag online magazine LEUK!070 s2Waar dan?

“In het oude Cremers op de begane grond. Dat is nu dus Brody’s en er hangen geen rookwalmen meer.”, grapt Gerard.

“De inrichting moet uitnodigen tot zo’n gesprek. De robuuste vloer is gemaakt van houten planken uit goederenwagons. Een deel van het plafond en de bar worden bedekt met ‘New York ceiling’. Dat zijn zilverkleurige platen. In Amerikaanse cafés had je hierdoor geen stukadoor voor je plafond van de maffia nodig.”

Adres: Korte Molenstraat 2, hoek Prinsestraat, Den Haag

Untapped

“Reacties over Brody’s Taphouse kan je kwijt op Untapped, een app voor bierliefhebbers.”

We raden je aan wel eerst zelf de sfeer te happen en het bier te proeven!

Vind jij dit bericht ook leuk?  Laat ons dat dan weten door dit artikel te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Wil jij ook iets leuks onder de aandacht brengen?   Wij zijn altijd op zoek naar de leukste tips en verhalen. Stuur een mail naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen. Naast de eindredactie verzorgt zij onder andere LEUK!nieuws.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter