Onze eigen ‘Hop on Hop off’

Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag L

Hoewel het einde van mijn Haagse bucketlist (jammer!) in zicht begint te komen, stond deze er al sinds ik hem voor het eerst heb zien rijden op. Wat mij betreft geeft deze attractie toch wel het échte vakantiegevoel – de stad verkennen met een ‘hop on hop off’-tram. Je koopt een dagkaart en de hele dag kun je in en uitstappen waar je wilt. Er rijden twee trams per dag en elke halte wordt elk half uur aangedaan door een tram.

Tourist Tram

Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag 16S1Sinds vorig jaar worden deze historische trams uit jaren vijftig ingezet als toeristische attractie. Ze zijn te schattig om te zien met hun typische Haagse geel groene kleuren.

De Tourist Tram wordt geëxploiteerd door de Stichting Haags Openbaar Vervoer Museum (HVOM). Het doel van het museum is om de collectie historische trams uit Den Haag te onderhouden en de geschiedenis van het openbaar vervoer levend te houden. Het museum vind je aan de Parallelweg 24 in Den Haag.

Warm welkom

Bij binnenkomst word je vriendelijk ontvangen door de chauffeur en gastheer- of vrouw, die overigens vrijwilligers zijn. Vol enthousiasme vertellen ze over de tram, de tocht en geven aan dat je bij ze terechtkunt als je nog vragen hebt.

Lekkâh Haags

Tijdens de rit kun je een audiotour volgen. In acht talen kun je informatie en leuke feitjes krijgen over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Ik besluit voor de Haagse audiotour te gaan en krijg direct een grote glimlach op mijn gezicht als ik Sjaak Bral op zijn Haags in mijn oren hoor kletsen!

Vredespaleis

Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag 16S2-3Mijn eerste ‘hop off’-moment is bij het Vredespaleis. Ik heb hier kaartjes gekocht voor een rondleiding. Tijdens de zomermaanden is het er rustig waardoor de mogelijkheid is om rondleidingen te geven. Leuke aanrader, want zo vaak krijg je de kans niet om zo’n prachtig gebouw van binnen te bekijken! Kaartjes zijn via de site van het Vredespaleis of via VVV Den Haag te koop.

Kurhaus

Mijn tweede stop is in Scheveningen bij het Zwarte Pad. Na even heerlijk op een terrasje gezeten te hebben, ben ik teruggelopen via het Kurhaus. Ik was hier nog nooit in geweest en was natuurlijk weer eens lekker nieuwsgierig! Vooral van buiten mooi om te zien, maar ook van binnen een plaatje.

Feitje: Scheveningen was tot halverwege de zeventiende eeuw slechts door een duinpad verbonden met Den Haag – het Westerpad – dat uitkwam bij het Haagse Noordeinde. Constantijn Huygens heeft de Scheveningseweg ontworpen. Deze is sinds 1665 in gebruik.

Noordeinde

Tijdens de tour komen we bijna langs de Paleistuin, de achtertuin van Paleis Noordeinde. Eén van mijn favoriete plekjes in Den Haag, voor bijvoorbeeld een (sushi) picknick!

Tijdens de tour wordt verteld dat Paleis Noordeinde niet toegankelijk is voor publiek (but I did it – hierover lees je meer in mijn volgende column) omdat de Koning hier werkt. Dat is jammer, maar de geruststellende gedachte is dat de Koning moet werken terwijl wij kunnen picknicken in de Paleistuin, aldus Haagse Sjaak via de audiotour.

Bonus!

Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag 16S2-4Bij je kaartje krijg je verschillende kortingen aangeboden. Zo kun je bij je toegangskaart voor het Omniversum gratis koffie met appelgebak krijgen. Bij Van Kleef op de Lange Beestenmarkt kun je een gratis likeurtje proeven en ontvang je 10% korting op je aankoop. Natuurlijk moet je dan gaan voor de Kruìde Baggâh. Dit is echt een Haagse Bitter voor vorstelijk genot (aldus Van Kleef).

Mocht de dag voorbij zijn en de Tourist Tram niet meer rijden, kun je altijd nog na 18:00 uur met hetzelfde kaartje gebruikmaken van de ‘gewone’ HTM-trams en -bussen.

Meer informatie

Weer een heerlijke dag gehad in mijn Den Haag! Wil jij ook met de Tourist Tram mee? Tot en met 24 september 2017 kan dit in de weekenden tussen 10:00 en 17:30 uur. Tot en met 27 augustus rijdt de tram naast het weekend ook op woensdag, donderdag en vrijdag.

www.touristtram.nl

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Daisy dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Bucketlist!070 column Daisy Mostert LEUK!070 online magazine Den Haag mmDaisy Mostert, stewardess en toerist – Daisy is stewardess en reist veel voor haar werk. Ze hangt graag de toerist uit, niet alleen tijdens haar werk maar ook in haar 070. Aan de hand van haar bucketlist wil ze alles in Den Haag een keer gedaan hebben en deelt dit hier met jullie. – Website: n.v.t.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

1 Reactie

Laat een reactie achter