Wat is Leuk!070?

Online magazine Den Haag LEUK!070 adverteren advertentie mogelijkheden XL

LEUK!070 is een ontdekkingsreis door de regio 070 en staat voor jou en alles wat leuk is buiten je werktijd. Voor de bewoners en bezoekers van 070, zij zijn immers LEUK!070 net als jij en wij. Voor de winkels en restaurants, voor de theaters en evenementen, de muzikanten, de kunstenaars, voor de ambachtsmensen en vast voor nog veel en veel meer.

We richten ons op de leukste lokale invulling van je vrijetijd: winkel- en wellnesstips, tips om lekker te eten en te drinken, things-to-do met de kids, zomermarkten, leuke wandelingen en bijzondere sporten als freerunning en capoeira. Ook uitgaan hoort daarbij – in de ruimste zin des woords –, van toneel en kleinkunst tot de vetste festivals en feesten.

LEUK!070 is niet moeilijk en zeker niet decadent of opgelegd cultureel, maar gewoon erg LEUK!070.

Nieuwsgierig naar de onderwerpen? Ze zijn terug te vinden in de menubalk, maar op deze pagina staat eventueel nog een mooie aanvulling.

Waarom?

Geboren en getogen all over 070 waren we het gemopper dat Den Haag zo weinig leuks te bieden heeft zat. Hiermee smoren we keer op keer nieuwe initiatieven in de kiem. Toch zien we ook een tendens dat leuke initiatieven in de buurt omarmd worden, maar krijgen ze wel de regionale aandacht die ze verdienen? Van de bewoners en bezoekers van 070?

Om te overleven is voor deze lokale initiatieven meer nodig dan voldoende klandizie en/of bezoekers uit de buurt. Wij gaan dan ook voor de lezers en volgers op zoek naar die pareltjes en delen deze op diverse manieren – en geheel op onze eigen wijze – met hen.

Missie

Dát is onze missie: bewoners en bezoekers het andere ‘leuke’ gezicht van 070 tonen, zodat wij met z’n allen nog trotser worden dan we nu al zijn.

LEUK!070 biedt inspiratie voor: ‘buy local, shop local, eat local & spend local’.

Merkkern

Onze kernbegrippen zijn dan ook:

  • lokaal;
  • inspirerend;
  • puur;
  • eigenzinnig;
  • ‘self made’ (de vent is de tent).

Waarmee?

Online zijn we beland in een wereld van informatie-overload, maar toch kan offline kan niet meer zonder online. Bij de juiste formule versterken online en offline elkaar. Zo is er naast een nieuwe vraag, ook een nieuw antwoord ontstaan.

Fase 1

Begin 2016 zijn we gestart met het delen van tips op onze social-mediakanalen. Denk hierbij aan leuke ‘spots’ en ‘things tot do’. In juni dat zelfde jaar volgde het online magazine op de website met iedere werkdag een verse column. Ook deze promoten we middels onze social-mediakanalen.

Fase 2

Met een gedrukt handzaam magazine dat op diverse locaties in regio 070 gratis verkrijgbaar is en de website die wordt aangevuld met ‘places to be’ en ‘things-to-do’, wordt fase 2 in mei 2017 uitgerold.

De driespan van website, social-media en gedrukt magazine komt tot stand. Hierdoor ontstaat niet alleen een nieuw, maar ook uniek platform.

Fase X

Er zijn nog meer plannen om onze missie te versterken en het platform nog leuker te maken, maar laten we nou eerst zorgen dat jij straks het blad in handen hebt. Daarna vertellen we je gewoon meer.

Hoe en met wie?

Weer een driespan: de lezer en volgers (jij), de aanbieders van al het leuks en wij – de makers en medemakers van LEUK!070.

Over de lezers en de aanbieders hebben we het al gehad op deze pagina, nu over ons: de makers. Nee, liever over de medemakers. Zij zorgen immers voor de leukste content!

Medemakers

Het magazine (on- en offline) wordt gemaakt met een enthousiast team van vrijwilligers – dé ‘medemakers’. Zij willen net als de initiatiefnemers een positieve vibe door regio Den Haag laten gaan en vinden het gewoon leuk om te schrijven of iets anders toe te voegen.

LEUK!070 biedt deze ‘medemakers’ weer toegang tot een grotere groep en soms tot nationale platforms, maar de meesten doen het gewoon omdat ze er zelf erg veel plezier aan beleven.

Heb jij interesse om ons te helpen 070 nog leuker te maken en de bewoners nog trotser? Wil jij ook medemaker worden, ga naar: LEUK!070 zoekt medemakers.

Partners

Het is heel simpel: alleen de zon gaat voor ‘niets’ op. Alhoewel dat natuurlijk nooit voor niets is, maar goed. Om LEUK!070 te maken en onze doelen te behalen zijn wij afhankelijk van onze partners (adverteerders en sponsors). Iemand moet een gratis blad immers bekostigen.

Heb jij interesse om ons te helpen 070 nog leuker te maken en de bewoners nog trotser? Check dan een van de volgende pagina’s:

Geen subsidie

Wij vinden het belangrijk om onafhankelijk te werken. We werken voor de regio en niet voor één stad en we willen juist die partijen een kans geven die voor andere partijen niet echt er toe doen. Liever staan wij op eigen benen, wat ons ook veel sterker maakt.

Wellicht stappen we in een latere fase voor de Engelse versie – die natuurlijk voor het toerisme en dus de gemeente wel interessant is – naar de gemeente voor financiële ondersteuning. Maar eerst nu ‘fase 2’.

Tips?

Heb jij leuke tips voor ons met betrekking op de inhoud van ons magazine (zowel on- als offline), kijk dan op de volgende pagina: Leuk!070 zoekt tips.

Zelf op het podium?

Ook ‘mensen’ bieden wij een podium, logisch, bijvoorbeeld met de ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Onderaan de portretten staat hoe je je aan kunt melden.