Maakt het je een berg als je erover nadenkt om de gordijnen in de woonkamer te kiezen? Met deze ti[s weet je het zeker. En als je nog twijfelt, neem dan een kijk dan in een van onze andere artikelen.

1. KIJK NAAR DE RAMEN OM UW WOONKAMERGORDIJNEN TE KIEZEN

Kleur, patroon, type bevestiging … Dit zijn belangrijke aspecten bij het kiezen van de gordijnen voor uw woonkamer. Maar het belangrijkste voordat u besluit, is dat u naar uw ramen kijkt. Niet alleen om de afmetingen van de gordijnen goed te krijgen, maar ook om het type stof te kiezen op basis van het licht dat ze ontvangen. Ramen op het noorden hebben minder licht dan ramen op het zuiden. Onthoud dat.

2. DUS KUNT U DE PERFECTE METINGEN BEREKENEN

Om de hoeveelheid stof te berekenen die nodig is voor de gordijnen in uw woonkamer, moet je er wat cm afhalen 2 of 2,5 –en zelfs met 3, in het geval van de mooiste gordijnen. Het hangt er ook van af of je het wilt laten hangen op de grond.

3. DE WOONKAMER GORDIJNEN MOETEN SLEPEN

Als u wilt dat de woonkamer gordijnen opvallen, de stof er mooi uitziet en de omgeving eleganter, wees dan royaal met de lengte, zoals hier. Idealiter rusten de gordijnen op de vloer. De stof moet minimaal 3,5 cm meer zijn dan het afgewerkte laken van het gordijn (om de bovensluiting en de zoom te kunnen maken). En als je wilt dat ze slepen, voeg dan nog eens 1,5 cm toe.