Waar moet u op letten bij het kiezen van keukenkasten voor een nieuwe keuken? Kleur, maat, stijl en type handgreep, toch? Maar hoe zit het met de afwerking van de kast? Uw keukenontwerper zal u ongetwijfeld vragen of u de voorkeur geeft aan mat of glanzend, maar wees niet halfslachtig in uw antwoord. De kastafwerking die u kiest, kan een dramatisch andere look creƫren, ongeacht het materiaal waaruit de kasten zijn gemaakt.

Of u nu kiest voor massief houten deuren, MD, spaanplaat of laag voor uw keukenkasten, er zijn verschillende afwerkingen die u kunt gebruiken om het uiterlijk en de functionaliteit te bereiken die u wilt. Zo kunnen massief houten deuren eenvoudig worden verzegeld met een olielaag of voor een duurzamere afwerking worden geverfd met helder of gekleurd polyurethaan. Het hangt af van uw voorkeur.

Gefabriceerde platen, zoals MDF en spaanplaat, kunnen worden geverfd met keukenspecifieke verven van een van de grote merken, of kunnen worden gecoat in tweecomponenten polyurethaan. Je kunt dergelijke deuren zelfs afwerken met een laag melamine, laminaat, houtfineer of een vinylfolie, afhankelijk van de look waar je voor gaat.

Maar welk materiaal of welke coating u ook kiest, u heeft nog steeds de keuze om te kiezen voor een glanzende, matte of halfglanzende afwerking voor het eindproduct.

Wat is een hoogglans afwerking?
Hoogglans is verreweg de meest gevraagde afwerking bij mijn klanten en het lijkt nu net zo populair als toen het voor het laatst trending was in de jaren zeventig. Het is meer geschikt voor een moderne keuken met platte kastfronten dan voor een traditionele keuken.

Wat is een matte afwerking?
Kasten met matte afwerking reflecteren helemaal geen licht en zien er vlakker uit dan een glanzende afwerking. Een matte afwerking is de perfecte keuze voor meer traditionele of landelijke keukenkasten met gerouteerde fronten – glans is te glanzend en modern uitziend voor deze stijlen keukens.

Iets ertussenin: halfglans

Als u er nog steeds niet van overtuigd bent of u voor uw nieuwe keukenkasten moet kiezen voor een glanzende of matte afwerking, dan is een halfglanzende afwerking misschien de beste optie voor u.

Halfglanzende kasten combineren enkele voordelen van zowel glanzende als matte afwerkingskasten.