Een uitnodigend huis hebben – dat bezoekers wenkt en blijft hangen in de hoofden van gasten – zorgt voor een plezierige en gedenkwaardige plek. En er is een bonusvoordeel bij het creëren van een huis dat uitnodigend is voor gasten: het is vaak ook meer uitnodigend voor u! We hebben tien tips om u te helpen bij het maken van een huis dat iedereen verwelkomt die door de deuren loopt – hoewel het een waarschuwing is, kan het zijn dat ze nooit meer weg willen!

1. Laat eerst uw voordeur en hal de uitnodigende toon zetten
Onderschat de uitnodigende kracht van een goede aantrekkingskracht niet. De winter is moeilijk geweest voor iedereen (en kan nog steeds woeden waar je bent), maar een snelle stoep aan de voorkant en een heldere welkomstmat doen wonderen. We zijn ook sukkels voor schattige borden bij de voordeur die ‘hallo’ zeggen. Wil je een snelle truc voor een ingang om direct uitnodigende vibes toe te voegen? Voeg een grote groene bladplant toe aan de zijkant van de binnenkant van je voordeur (als er een past). Gasten krijgen een groot oog voor groen leven zodra uw deur wordt geopend.

2. Gebruik kleur en andere designtrucs om ogen door je ruimte te trekken Beschouw het eerste zicht van een gast op uw ruimte en besteed speciale aandacht aan het ontwerpen van het verste punt van dat zicht. Zoals het schilderen van de verste muur tegenover je voordeur in een gedurfde accentkleur, het toevoegen van leuke kunst of verlichting, of iets anders dat de aandacht trekt. Dit zal mensen bijna letterlijk in en door je huis trekken, waardoor ze het gevoel krijgen dat ze een tijdje willen blijven en je ruimte willen verkennen.

3. Maak het gemakkelijk om in uw stoelopstelling en rond uw meubels te komen
U vindt het misschien niet erg om een stoel uit de weg te schuiven om achter de eettafel te komen, maar gasten voelen zich normaal gesproken niet op hun gemak in ruimtes waar ze niet begrijpen hoe ze moeten doorlopen. Vooral kleine huizen moeten op hun hoede zijn voor deze onuitnodigende boosdoener. Het idee is om ervoor te zorgen dat u zich door uw huis verplaatst – van de voordeur naar comfortabele zitgedeeltes, de keuken, de badkamer en meer – zonder obstakels. Knijp niet te grote meubels zo dicht dat niemand er doorheen kan knijpen en leg niet zoveel vloerkussens op de grond dat gasten er als een hindernisbaan doorheen moeten kruipen. En dit is natuurlijk moeilijk voor ouders, maar probeer het speelgoed uit de weg te houden om struikelen te voorkomen!

4. Ga ver overboord met lommerrijke, lange, achterblijvende, groene donzige gekke planten
Dit spreekt voor zich. Veel planten brengen het leven in een ruimte en geven het het gevoel een soort gastvrije plek te zijn waar je een middag wilt doorbrengen.

5. Ga ook overboord met zacht textiel
Misschien wel de meest voor de hand liggende suggestie op de lijst, maar het is nog steeds ongelooflijk effectief. Ga voor zachte vloerkleden of leg ze als een kampioen. Ga voor diepe meubels, vloerkussens en zachte voetenbankjes en banken. Frame textiel voor kunst aan de muur. Meer ideeën om de ruimte te verzachten.