Geloof uw remmende gedachten niet

Dit is enorm! Alleen omdat we denken dat iets niet betekent dat het waar is. Het betekent ook niet dat het nuttig is of dat we iets moeten doen. Oude gedachten voelen echt en waar en zijn meestal erg sterk. We geloven ze omdat ze al heel lang bij ons zijn. En toch kunnen ze ons ervan weerhouden te beseffen hoe krachtig we zijn in het creëren van ons eigen leven. Alleen omdat je denkt dat je hiervoor of daarvoor te oud bent, wil nog niet zeggen dat je dat ook bent. Dat u iets nieuws moeilijks of ongemakkelijks vindt om te leren, betekent niet dat u het gewoon niet moet doen. Alleen omdat er dingen zijn die je hebt gemist toen je jonger was, wil nog niet zeggen dat je zonder moet blijven of dat je je kans hebt gemist. We luisteren naar duizenden beperkende en remmende gedachten en beroven onszelf dan van echt betrokken zijn bij het leven. We moeten ons meer bewust worden van deze gedachten om ze te overstijgen. Dit betekent dat we ze niet meer moeten behandelen alsof ze absoluut waar en geldige redenen zijn om ervoor te kiezen niet deel te nemen aan het spel van het leven.

Sta jezelf toe iets te willen

Misschien is er op dit moment niets dat u bewust wilt. Dat is goed. Ik ben daar ook geweest. We begraven sommige dingen zo diep van binnen dat we ons niet eens herinneren dat ze bestaan. Maak je daar geen zorgen over – het komt allemaal bij je terug. Wanneer je je begint te openen en bereid bent om te luisteren, gebeuren er wonderbaarlijke dingen. Je voelt hier of daar een duwtje. Iets interessants zal je opvallen. Je voelt een beetje trekken in je buik om je te vertellen dat je iets wilt. En dan gaat het erom dat dat er mag zijn zonder het te ontkennen, het ongeldig te maken of weg te duwen. Laat het er gewoon zijn en luister.

Verzacht en stel uzelf gerust

Het opnieuw wakker maken van uw verlangens kan onaangename gevoelens met zich meebrengen. Wat je wilt, kan aan schaamte zijn gebonden, en daarom kan het moeilijk of zelfs verboden en verontrustend zijn om het weer in je bewuste bewustzijn terug te laten komen. Leer jezelf te kalmeren door deze moeilijke gevoelens als ze zich voordoen. Ze vormen geen bedreiging. Ze zijn gewoon een interne reactie op het doorbreken van de remmingscyclus. Het voelt misschien eng, maar het is niet verkeerd om deze cyclus te doorbreken. Je doet iets goeds en levensbevestigend en levensbevorderend voor jezelf. Praat met jezelf met een meelevende, bemoedigende en geruststellende stem. Maak ruimte voor alle gevoelens die ontstaan en kalmeer je zenuwstelsel door diep en langzaam te ademen. Alles is in orde. Je doet niets verkeerds. Je bent veilig en je bent goed op weg uit de gevangenis van remming en moedig de wereld in.

Bereid je voor en plan actie

Omdat we niet hebben geprobeerd om proactief dingen voor elkaar te krijgen, hebben we niet veel geoefend. We weten misschien nog niet hoe we moeten omgaan met de frustratie en teleurstelling van het leren van iets nieuws en het blijkt niet hoe we hadden gehoopt. Dit zijn vaardigheden om te ontwikkelen. Het is een natuurlijk onderdeel van leren, en we moeten oefenen met het overwinnen van onze frustraties en teleurstellingen, zodat we doorgaan met onze reis om dingen te laten gebeuren. We kunnen ons niet laten tegenhouden door het ongemak van tijdelijke teleurstelling en frustratie. Dit zijn slechts tekenen dat er verschillende en betere manieren zijn om te evolueren naar wat we willen. Het zijn geen tekenen dat we het verkeerd doen of dat we het moeten opgeven. Het zijn tekenen dat we bezig zijn iets anders te proberen en iets nieuws te leren. Ze zijn het bewijs dat we proactief deelnemen aan het leven en groeien als persoon.

Leer nieuwe vaardigheden en onderneem actie

Dit is het ‘doen’ -gedeelte. Het is tegelijkertijd spannend en eng. Maar dit is waar verandering op een zichtbare manier gebeurt. Dit is het deel dat gemakkelijk opvalt. Het kan ook het deel zijn waar remming zijn lelijke kop nog een laatste keer kan opheffen voordat het zijn nederlaag erkent. Geef er niet aan toe! Je hebt op dit moment hard gewerkt, dus ga door. Als je wilt leren grenzen te stellen, zeg dan de woorden. Als je van plan bent een moeilijk gesprek te voeren omdat er iets is dat je gewoon van je borst moet halen, neem het dan. Als je van plan bent je partner te verlaten, vertrek dan. Wat het ook is, onderneem actie. Het is het laatste maar belangrijkste onderdeel. Het is ook iets dat je kunt doen, vooral nu je je erop hebt voorbereid. Let op je gevoelens en valideer ze. Spreek met begrip en mededogen tegen jezelf. Verzacht en stel uzelf gerust. Onderneem dan actie. Onderneem actie, zelfs als het eng of ongemakkelijk voelt. Het is nieuw en anders, dus het kan een bedreiging zijn. maar herinner jezelf eraan dat dit niet zo is. Je kan dit doen.
Remming hoeft geen levenslange gevangenisstraf te zijn. Zorg ervoor dat het er niet één is.