Het leven bestaat uit talloze momenten die het waard zijn om voor te leven, samengebonden door de schijnbaar alledaagse stukken ertussenin.

De momenten waarop alle chaos bevriest, de geluiden van buitenaf wegebben en je beseft dat je de droom waar je ooit voor kon bidden, beleeft, lijkt op een filmisch fragment van een Hollywood-film – alles is stil maar het ritme van je eigen hart en je voelt niets minder dan levend.

Zou het kunnen dat deze glimpen vaak onopgemerkt aan ons voorbijgaan, terwijl we bezig zijn te leven in de drempels van onze complexe geesten en eindeloze ellende? Zodra we een van de problemen van het leven aanpakken, lijkt het erop dat een andere klaar is om in ons op te komen en ons achterlaat in een ratrace voor geluk.

We jagen altijd op geluk, alsof het iets ingewikkelds en moeilijks te vinden is. Gewoon Google boekt over geluk of succes en ik garandeer je dat je een tijdje bezig zult zijn.

Maar geluk is niet iets dat we permanent kunnen bereiken. Het lijkt veel op een vluchtige wind: het ene moment is het hier en het andere is het verre.

Het lijkt mij dat alles wat we doen wordt gedreven door de wens om gelukkig te zijn. Maar waar zijn we echt naar op zoek?

Onlangs lijkt geluk op een voetstuk te zijn gezet, alsof het een prijs is die is voorbehouden aan de uitverkorenen.

Maar geluk is niet zo ongrijpbaar als we misschien denken; het is voor iedereen beschikbaar. Het gaat over de eenvoudigste levensgenot. Het gaat over de momenten waar we voor leven – van warmte, vriendschap en vriendelijkheid. We moeten ze gewoon herkennen en waarderen.

Als ik oud en verdord ben, wil ik rijk zijn aan herinneringen – naar buiten zijn gegaan, de wereld hebben gezien en elk moment hebben geleefd dat dit leven zou kunnen geven.

Ik wil rijk zijn aan herinneringen aan zonsopgangen op stranden, lange wandelingen, familiediners, paspoortstempels, zonsondergangen in New York, versleten sneakers, middernachtvuurwerk, oprechte liefde, eindeloos gelach, zonneschijn op regenachtige dagen en goede vrienden. Dit is puur geluk, en dit zijn de momenten waar we voor leven. Laten we ze nu gaan verzamelen.