Vier nieuwe releases die je rotatie opfleuren.

Er zijn deze zomer genoeg dingen in de wacht: barbecues, feesten, grote groepsstranddagen. Geen pauze: een gestage druppel heldere, ietwat gekke, legitiem leuke zomersneakers. En deze week zit boordevol eersteklas zomerdruppels – hippe samenwerkingen tussen luxe label Kenzo en Vans, en een andere van vintage-verzamelaar-gedraaide ontwerper Sean Wotherspoon en Asics. Bovendien is er een in het oog springende hardloper van het Franse huis Lanvin, en Nike laat een pitch-perfecte colorway vallen van een van zijn nieuwste nieuwe retro-hits.

De op Californië geïnspireerde collectie van Kenzo en Vans gaat vol met levendige prints en gigantische bloemen. Het duo heeft een aantal van de meest iconische stijlen van het schoenenmerk uitgekozen – de Old Skool en de Sk8-Hi – en ze hebben dingen aangekleed met een luide, zure toets die de aandacht zal trekken – of er gewoon goed uitzien met een paar heldere Patagonië Baggies en lange witte sokken.

OUDE SKOOL ‘Tulipes’ KENZO / VANS sneakers
Kenzo
$ 240

SK8-Hi ‘Tulipes’ KENZO / VANS sneakers
Kenzo
$ 265

Een paar jaar geleden ontwierp een Air Max-fanaat genaamd Sean Wotherspoon een kleurrijke en met corduroy bedekte Nike die al snel een van de meest gewilde sneakers van het jaar werd. Sindsdien is Wotherspoon uitgegroeid tot een bonafide beroemdheid in de sneakercultuur. Deze week verschijnt zijn nieuwste handwerk, een even kleurrijke samenwerking met Asics en retailer Atmos die in Japan zal vallen.

Elders heeft deze fluorescerende hardloper van het luxe huis Lanvin een heldere stijl die uit zijn ogen komt. De lage sneaker is gekleed in een gestroomlijnd technisch satijn met tonale suède biesjes. Met andere woorden: dit is een hardloopsneaker uit de jaren 70 die een high-end upgrade heeft gekregen zoals je zou verwachten van een iconisch Frans modehuis.

Lanvin oranje bumpersneakers
SSENSE
$ 635

En tot slot, als je op zoek bent naar een meer ingehouden sneaker dan anderen in deze verzameling, dan is deze kleurstelling van Nike’s nieuwe vintage silhouet precies wat je zoekt. De Daybreak debuteerde oorspronkelijk eind jaren tachtig en de Swoosh introduceerde hem vorig jaar op grote schaal opnieuw. De zachte blauwtinten en rustgevende grijstinten zorgen voor een sneaker die fit aanvoelt voor de zomer zonder te overdreven te gaan.

Nike Daybreak Teal Tint
Nike
$ 110