Besteed met opzet.

Er moet nog veel werk worden verzet in de strijd tegen systemisch racisme en politiegeweld tegen zwarte Amerikanen. U kunt protesteren, stemmen, strijden voor beleid dat gericht is op het beĆ«indigen van discriminatie bij wetshandhavers, lokale overheidsfunctionarissen bellen en doneren – als u kunt, wat u maar kunt – om fondsen en andere vitale organisaties te redden. (We hebben enkele suggesties, als je ze nodig hebt.) En terwijl je nadenkt over waar je je geld aan het werk kunt zetten, is het logisch om diezelfde overweging ook op je kast toe te passen. Daartoe hebben we een (geenszins complete) lijst samengesteld met zwarte modemerken en kledingwinkels. Of je nu op zoek bent naar een fit-waardig sweatsuit of een meesterlijk vervaardigd pak, begin hier de volgende keer dat je je voorraad opslaat.

Pyer Moss

In slechts zeven korte jaren heeft ontwerper Kerby Jean-Raymond Pyer Moss uitgebouwd tot een van de meest vitale en consequente modemerken in Amerika.

Johnny Nelson sieraden

De kenmerkende ringen van Johnny Nelson tonen prominente zwarte iconen zoals Marcus Garvey, Malcolm X en Harriet Tubman.

A. Sauvage

Het elegante maatwerk van Adrien Sauvage is gebaseerd op aanwijzingen uit zowel zijn geboorteland Londen als zijn geadopteerde geboortestad Los Angeles.

Broeder Vellies

De drijvende kracht achter de 15 procentbelofte, het label van ontwerper Aurora James, maakt elegante, onderscheidende schoenen en lederwaren.

Telfar

De ontwerper achter de “Bushwick Birkin” is een wereldwijde sensatie geworden voor zijn ambitieuze, kunstzinnige collecties.

Bekende LA

Een opkomend streetwear-label, mede opgericht door ontwerper John Dean, een L.A.-transplantatie via Akron, Ohio.