Fulidhoo, de Malediven

De Malediven hebben lang de reputatie gehad vol paradijselijke eilanden te zijn, en lange tijd werd aangenomen dat de enige manier om ze te zien was om veel geld te hebben.

Omdat ik op een vakantie-eiland en een handvol lokale eilanden ben geweest, kan ik zeggen dat de eilanden die ik op de Malediven bezocht universeel mooi waren. Het strand op Fulidhoo was net zo indrukwekkend als het strand op het vakantie-eiland Olhuveli, maar ik betaalde $ 50 per nacht in plaats van $ 500 per nacht om erop te zitten. De stranden op Fulidhoo waren zo ontzettend mooi.

Er waren ook andere voordelen aan het bezoeken van Fulidhoo. Door op een lokaal eiland te verblijven, krijgt u inzicht in het lokale leven in de Maldiven dat onmogelijk te verkrijgen is op de vakantie-eilanden en kunt u meer van de typische eilandgerechten proberen, in tegenstelling tot het internationale eten in de resorts. Maldivische ontbijten zijn mijn favoriete ontbijt in elk land ter wereld!

Zanzibar, Tanzania

Ik besloot naar Zanzibar te gaan om het einde van mijn twintiger jaren te vieren.

Zanzibar heeft de bijnaam Spice Island en er was eens de tijd dat het de grootste kruidnagelproducent ter wereld was. Als je van kruiden houdt, dan zul je dit eiland geweldig vinden. Ik weet dat ik het gedaan heb.

De hoofdstad, Stone Town, is een bijzondere plek, vol met erlijke deuren, kronkelende steegjes en spectaculaire zonsondergangen, maar het zijn de delen van Zanzibar buiten Stone Town die het meest indrukwekkend zijn. Ga naar het centrum van het eiland naar Jozani Forest en je maakt een goede kans om de mega-zeldzame rode colobus-apen te zien die alleen op Zanzibar te vinden zijn. Bezoek de slavengrotten om inzicht te krijgen in het tragische verleden van het eiland en maak een specerijentour om de smaken te proeven die het zo’n rijk deel van het continent hebben gemaakt.

<

Foa, Tonga

Vraag me naar mijn favoriete plek ter wereld en ik vertel je over Matafonua. Ja, er is nergens zoiets als dit prachtige zandspit op het kleine eiland Foa, in Tonga.

Voor een plek die zo geïsoleerd is, is er nog genoeg om je bezig te houden: kajakken, snorkelen, kite boarding, SCUBA-duiken en zelfs zwemmen met wilde bultruggen als je in het droge seizoen komt. Luipaardhaaien komen regelmatig voor in het kanaal net buiten het restaurant en peddelen naar het tegenoverliggende kleine eiland betekent dat je naast hen moet zwemmen. Koh Mook, Thailand

Ik heb het geluk gehad dat ik het afgelopen decennium op een tiental Thaise eilanden ben geweest, en verreweg mijn favoriet was Koh Mook.

Er zijn twee hoofdstranden op het eiland – Sivalai Beach en Charlie Beach – en beide hebben iets anders te bieden. Sivalai was stiller en we hadden het grotendeels voor onszelf. Er waren ondiepe zeeën, zacht zand en honderden palmbomen. Charlie Beach is populairder bij backpackers – het is mooi en druk, met Mong Bar die uitstekende mangoshakes op het strand biedt.