Elke vlucht was uniek en zelfs de herhalingsreizen waren anders vanwege hoe snel ze verouderen en veranderen. Ik heb veel geleerd over vliegen met een baby en hier is een deel van wat ik heb bedacht.

Hoe jonger, hoe beter

Mijn eerste vlucht met een baby die op 3 maanden naar Palm Springs, Californië was voor een broodnodige warming-up na een bitter koude winter in Chicago. We waren er zo zenuwachtig voor.

Ik was eigenlijk die moeder die kleine zakjes traktaties maakte met oordopjes en een “Hallo, dit is de eerste keer dat we vliegen, vingers gekruist, het zuigt voor niemand” (het blijkt dat onze medepassagiers het gebaar echt op prijs stelden).

Amper in staat om op mijn schoot te zitten, de grootste truc was het leren jongleren met een zogende baby met een snackbakje.

Toen hij 3 maanden oud was, voedde de baby bij het opstijgen, dutte het grootste deel van de reis, verzorgde de baby bij het landen en gluurde nauwelijks. Het was bedrieglijk gemakkelijk en verlichtte mijn angsten genoeg om relatief snel achter elkaar meer vluchten te proberen.

Breng kleding voor baby en jou mee

Op de terugvlucht vanuit Palm Springs braakte nog een baby een paar rijen voor ons bij het opstijgen. Ik realiseerde me dat er echt niets ergers is dan in de buidel van je baby te zitten terwijl je over een continent vliegt. Mijn advies, pak een extra topje voor mama / papa (of verzorger) in, en een extra outfit voor de baby in je handbagage. Reservedekens en oprispingen zijn ook geweldig.

Een lange reisdag is vermoeiend, pak snacks in

Toen we 10 maanden oud waren, maakten we onze meest slopende reis: een reis van 16 uur met 3 vliegtuigen, 2 continenten, veel vertragingen en een vervelende lijn voor de douane. We verlieten het huis om 4 uur voor een vlucht van 7 uur. We maakten haar langzaam wakker, net voor vertrek naar het vliegveld, zodat ze de minste hinder en rusttijd had.

Overnachting, revisie

Na 15 maanden vloog ik solo naar Italië met Avi, die een zich ontwikkelende wandelaar was en erg geïnteresseerd in de wereld om haar heen.

De eerste vertrekvlucht was 7 uur vertraagd voordat hij om 23.00 uur werd geannuleerd en 2 dagen later opnieuw gepland (bleek ongeveer 4 uur vertraagd te zijn).