Voor de meeste mensen is de gedachte duizenden dollars te besparen om de wereld rond te reizen – of gewoon helemaal te reizen – een ontmoedigend vooruitzicht. Hoewel er veel manieren zijn om geld te besparen en te reizen met een zeer krap budget (minder dan $ 50 per dag), zijn er voor sommigen geen bezuinigingen of besparingstips waarmee ze genoeg kunnen besparen. (Natuurlijk is blut zijn voor mij de beste reden om op reis te gaan, maar dat is een ander verhaal.)

Reis binnen het budget dat je hebt, niet het budget dat je zou willen hebben. Als je X niet kunt redden, wat maakt het uit? Doe gewoon je best met wat je hebt. Ik denk dat wat in al die artikelen verloren gaat, is dat ongeacht hoeveel geld je bespaart, dat aantal goed genoeg is. Het is niet alles of niets.

Als je niet zoveel geld hebt om te reizen als je wilt, overweeg dan optie B: in het buitenland werken. Vertrek met wat je hebt en zoek onderweg werk om je portemonnee met contant geld te houden – en je op reis te houden. Het is een optie die niet genoeg reizigers overwegen. Veel mensen weten het, maar weinigen doen het echt.

Het vinden van werk in het buitenland is een informeel proces en als je je herinnert dat je op zoek bent naar een baan in plaats van een carrière – en flexibel blijft – kun je overal werk vinden. Hele economieën en industrieën zijn gebouwd rond het in dienst nemen van reizigers. (Heck, ik denk niet dat de Australische economie zou overleven zonder de arbeid die backpackers en reizigers bieden!) Veel van de banen zullen niet-glamoureus en moeilijk zijn, maar ze zullen je in staat stellen genoeg geld te verdienen om je langer op de weg te houden.

Engels leren (of een andere taal)

Dit is het gemakkelijkste type baan voor moedertaalsprekers van het Engels. Onderwijsbanen zijn ongelooflijk overvloedig over de hele wereld, vooral in Zuidoost-Azië. Zoek bij twijfel echt een baan als leraar. Ze betalen goed, de uren zijn flexibel, veel landen bieden enorme bonussen en sommige scholen betalen voor je vlucht.

Krijg seizoenswerk

Ga mee met de seizoenen en werk in skiresorts, als campinggids, op boten, in bars of restaurants, wat dan ook. Er zijn veel opties: overal waar een hoog toeristisch seizoen is, zul je een grote vraag naar tijdelijke arbeidskrachten vinden. Zorg ervoor dat je ruim voor het begin van het seizoen op je bestemming aankomt – als je halverwege het seizoen komt opdagen, worden al het goede gedaan.

Doe freelance werk online

Als je een achtergrond hebt in webservices, ontwerp, programmeren of wat dan ook, is een website als UpWork een geweldige manier om virtueel werk te vinden terwijl je reist. Er is veel concurrentie, maar als u uw portfolio opbouwt, kunt u in de loop van de tijd veel werk verzetten. Ik heb een vriend die al haar freelance adviesopdrachten van UpWork krijgt en het betaalt haar genoeg zodat ze kan blijven reizen. Als je geen technische vaardigheden hebt, kun je nog steeds een profiel starten en klanten vinden voor een verscheidenheid aan op onderzoek gebaseerde en virtuele assistent-banen.

Werk op een cruiseschip

Deze optie is een uitstekende manier om goed geld te verdienen en tegelijkertijd de wereld te proeven, stevige werkervaring op te doen en te netwerken met mensen (zowel medebemanning als passagiers) van over de hele wereld. Veel van de gemakkelijke, laagbetaalde banen gaan meestal naar mensen uit ontwikkelingslanden, maar er zijn nog veel meer banen om uit te kiezen.